Stenson: "Jag känner inte att jag gav upp det"

Av:  TT

Henrik Stenson under presskonferensen inför LIV-tourens tävling i New Jersey, USA.
Henrik Stenson under presskonferensen inför LIV-tourens tävling i New Jersey, USA.

Henrik Stenson har mött medier efter sitt beslut att spela på LIV-touren. Ett beslut som ledde till att den svenske golfstjärnan fråntogs rollen som kapten för det europeiska laget i Ryder Cup.

– Jag har gjort alla möjliga justeringar för att det ska vara möjligt att fullfölja mina uppdrag som kapten, säger Stenson.

Henrik Stenson offentliggjorde, för ungefär en vecka sedan, att han kommer att vara en del av LIV-touren. Sedan dess har han både ifrågasatts och kritiserats.

Under torsdagen deltog Stenson på en presskonferens inför sin första tävling på touren, på Donald Trumps golfbana i Bedminster, New Jersey.

Där fick svensken bland annat en fråga om hur han reagerat på att Ryder Cup tagit ifrån honom det äro- och prestigefyllda uppdraget som Europas kapten.

”Jättebra hjälp från LIV”

– Jag känner inte att jag gav upp det. Jag har gjort alla möjliga justeringar för att det ska vara möjligt att fullfölja mina uppdrag som kapten. Jag har haft jättebra hjälp från LIV för att kunna göra det, säger Henrik Stenson enligt Aftonbladet.

– Vi hade flera diskussioner och jag berättade att jag skulle spela LIV-touren. Efter en kort tid fick jag veta att jag skulle bli borttagen. Så jag är såklart besviken. Men det är som det är, nu är det bara att gå vidare, säger Stenson.

LIV-touren finansieras av Saudiarabien och har lockat till sig några av de största stjärnorna från amerikanska PGA-touren, bland annat genom att erbjuda enorma prispengar.

”Det är synd”

– Jag har varit golfproffs sedan slutet av 90-talet. Prispengar och den finansiella delen har alltid varit en viktig del när vi lägger våra scheman och bestämmer var vi ska spela. Det har varit en del, absolut, och det var ingen skillnad i det här fallet, säger Stenson.

PGA-touren och Europatouren har beslutat att stänga av spelare som väljer att spela LIV-touren. Stenson hoppas däremot på att en ny lösning tas fram.

– Det är synd att vi hamnade i den här situationen och jag hoppas att vi kan komma med en lösning så snart som möjligt där alla tourer kan samexistera.

Publisert: