Langade droger – stängs av i 60 matcher

Av:  TT-AP

Matt Harvey stängs av i 60 matcher. Arkivbild.
Matt Harvey stängs av i 60 matcher. Arkivbild.

Baltimore-pitchern Matt Harvey stängs av i 60 matcher av den amerikanska baseboll-ligan MLB för att ha langat droger. Avstängningen kom efter att Harvey erkänt att han sålt opioider till en av sina lagkamrater, som sedan dog av en överdos.

Efter att ha kallats in som vittne i en rättegång mot Eric Kay, en anställd i Los Angeles Angels, erkände Harvey att han använt kokain både innan och under sin tid i klubben.

Harvey hade lovats åtalsfrihet och medgav även att han provat den smärtstillande opioiden oxykodon, som han fått av sin lagkamrat Tyler Skaggs. Han ska även ha sålt droger till Skaggs, som senare dog av en överdos.

Skaggs hittades död i ett hotellrum i Dallas 2019. Erik Kay dömdes för att ha försett honom med de droger som ledde till hans överdos.

”Vi stöder alla aspekter av MLB:s gemensamma program för förebyggande och behandling av droger och deras beslut i detta specifika fall”, säger Baltimores general manager, Mike Elias, i ett uttalande.

”Jag är glad att Matt nu har möjligheten att lägga den här delen av sitt förflutna bakom sig och göra ett nytt försök inom vår organisation när han avtjänat sin avstängning.”

Publisert: