Ibrahimovic: "Jag spelade utan korsband"

Av:  Lasse Mannheimer/TT

Zlatan Ibrahimovic, i mitten, under söndagens avslutande ligamatch borta mot Sassuolo. 3–0-segern innebar att Milan säkrade Serie A-titeln.
Zlatan Ibrahimovic, i mitten, under söndagens avslutande ligamatch borta mot Sassuolo. 3–0-segern innebar att Milan säkrade Serie A-titeln.

Zlatan Ibrahimovics säsong har varit fylld av smärta. Det uppger den svenske fotbollsstjärnan i sitt första uttalande efter knäoperationen tidigare i veckan.

”Jag har aldrig lidit så mycket på och utanför planen”, skriver 40-åringen på Instagram.

I söndags hoppade Zlatan Ibrahimovic in i andra halvlek mot Sassuolo, när Milan säkrade titeln i italienska Serie A. Det var svenskens 14:e ligatitel i karriären, och också den som föranletts av mest smärta, om man får tro honom själv.

”De senaste sex månaderna har jag spelat utan främre korsband i mitt vänstra knä. Knäet har varit svullet i sex månader. Jag har bara kunnat träna med laget tio gånger de senaste sex månaderna”, skriver Zlatan Ibrahimovic på Instagram.

På onsdagen meddelade Milan att Ibrahimovic genomgått en knäoperation för att behandla skador i både främre korsbandet och menisken. Nu väntar sju–åtta månader av rehabilitering och först därefter visar det sig om Ibrahimovic, som fyller 41 i oktober, kan fortsätta karriären.

Vägen fram till operationen har varit tuff, medger anfallaren, som återvände till Milan 2020 – med förhoppningen om att leda laget till dess första ligatitel sedan 2011. I söndags uppnådde han sitt mål.

”Smärtstillande varje dag i sex månader. Jag har knappt sovit de senaste sex månaderna på grund av smärtan. Jag har aldrig lidit så mycket på och utanför planen. Jag lyckades göra något som var omöjligt möjligt. Jag hade bara ett mål i sikte, att göra mina lagkamrater och min tränare mästare, eftersom jag hade gett dem ett löfte. I dag har jag ett nytt korsband och en ny pokal”, skriver Zlatan Ibrahimovic.

Publisert: