La Liga–basen: "Lewandowski kan inte värvas"

Av:  TT-NTB

Att värva Robert Lewandowski kan bli svårt för Barcelona. Arkivbild.
Att värva Robert Lewandowski kan bli svårt för Barcelona. Arkivbild.

Polske fotbollsstjärnan Robert Lewandowski har deklarerat att han inte tänker spela mer i Bayern München efter att ha ryktas flitigt till Barcelona.

Ordföranden för spanska La Liga, Javier Tebas, hävdar dock att en värvning inte kan genomföras i nuläget.

Den spanska storklubben har länge varit i en tuff ekonomisk sits. Därför gjorde man sig av med bland annat storstjärnan Lionel Messi inför förra säsongen då man inte hade råd att betala argentinarens lön.

Barcelona letar efter en ny storstjärna och har siktet inställt på Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Polacken har gjort hisnande 344 mål på 374 matcher i den rödblå bavariska tröjan och gjorde 35 mål på 34 matcher i tyska Bundesliga den gångna säsongen.

”Vet vad de måste göra”

På grund av spanska ligans lönerestriktioner, klubbar får inte ha löner som överskrider 70 procent av klubbens intäkter, kan Barcelona däremot inte värva honom – inte just nu i alla fall. De skulle då gå över ligans lönetak, menar La Ligas ordförande Javier Tebas.

– De vet mycket väl vad de måste göra om de ska värva Lewandowski, de känner till ligans ekonomiska regler, säger han.

Måste sälja spelare

”Barca” kommer därför vara tvungna att sälja spelare i fall en värvning ska kunna bli av, där mittfältsstjärnan Frenkie de Jong sägs kunna offras av klubben.

– På samma vis som Real Madrid har fyllt på kassan har Barcelona tömt sin. I dag kan de inte värva Lewandowski, de kan sälja de Jong eller Pedri, sälja är vad de behöver göra, fortsätter han.

En övergångssumma skulle också behöva betalas då superstjärnan står under kontrakt med Bayern München även över nästa säsong.

Barcelona sägs redan ha värvat Andreas Christensen och Franck Kessié gratis efter att deras kontrakt gått ut med Chelsea respektive Milan.

Den spanska storklubben ska ha svårt att registrera duon på grund av ligans lönerestriktioner, så en värvning av Robert Lewandowski kan komma att dröja.

Publisert: