"Många som inte har det där självförtroendet"

Anton Johansson/TT

Publicerad 2022-09-24

Dejan Kulusevski och Sverige hade det tungt i Belgrad.

Sverige blev helt överkörda borta mot Serbien.

Efter 1–4-förlusten pratade Dejan Kulusevski bland annat om bristen på självförtroende.

– Viljan finns där men det är många som inte har det där självförtroendet, säger han.

Inför Nations League-mötet i Belgrad pratades det mycket om den brist på speltid som flera av de svenska spelarna har i sina klubblag. Förbundskapten Janne Andersson betonade dock i veckan att han har stark tilltro till sina spelare.

Men mot Serbien gick det inte. Inte alls.

Trots det tidiga ledningsmålet av Viktor Claesson tappade Sverige allt och förlorade med 1–4.

Någon brist på vilja fanns inte, anser Dejan Kulusevski. Däremot en avsaknad av självförtroende. Något som inte saknades i det serbiska laget.

– Det är svårt att komma hit när man inte spelar i sina klubblag på fem, sex månader eller när man spelar tio minuter på en månad. Det är inte som Milinkovic (Sergej Milinkovic-Savic) och grabbarna som är de viktigaste spelarna i Serie A och Mitrovic (Aleksandar) som har gjort tio mål i Premier League, det är inte samma sak. Viljan är där men självförtroendet räcker inte till, säger han i Viaplay.

För ett år sedan besegrade Sverige Spanien med 2–1. Nu har man sju förluster på nio matcher.

– Det brann i oss då, det brann i ögonen. I dag fattas det någonting, de viktiga detaljerna fattas. När de gör 3–1 har vi tio sekunder tidigare chans att göra 2–2. Vi måste växa som lag. Om vi inte är lika bra som motståndarna måste vi vilja mer och jobba ännu hårdare annars blir det svårare att nå resultat.