Henry köper in sig i Serie B-klubb

Av:  TT-AFP

Thierry Henry. Arkivbild.
Thierry Henry. Arkivbild.

Thierry Henry har köpt andelar i italienska Serie B-klubben Como. Klubben storsatsar för att ta sig tillbaka till italienska högstaligan.

– Ett nytt kapitel i mitt liv, säger den förre storspelaren.

Före detta Arsenal- och Barcelonastjärnan Thierry Henry, 45, har köpt in sig i Serie B-klubben Como.

– De flesta åker till Como för att se Comosjön men nu är det dags för folk att åka dit för fotbollen. Jag känner till hur mycket de älskar fotboll här, säger Henry.

Klubben har sakta men säkert börjat resa sig efter att ha gått bankrutt säsongen 2016–2017.

Tidigare i augusti gjorde klubben en riktig prestigevärvning i form av Cesc Fàbregas. 35-åringen har en gedigen meritlista med klubbadresser som Arsenal, Barcelona och har två EM-guld och ett VM-guld för Spanien. Även Fàbregas är delägare i klubben.

Klubbens vd är minst lika namnstark. Dennis Wise – med över 400 matcher för Chelsea – heter nämligen han. Como ägs nu av indonesiska tobaksjätten Djarum och satsar stenhårt för att ta sig tillbaka till det italienska finrummet.

– Vårt långtidsmål är att bygga upp vår ungdomsakademi så att den kan konkurrera med klubbar som Milan och Atalanta, säger Wise.

Även förre Milanspelaren Patrick Cutrone, som också är född i Como, har värvats i dagarna. 24-åringen har nästan 100 matcher för storklubben.

Publisert: