TT-Sport

Ymer nobbar Båstad – jämför sig med Zlatan

Av: 

TT

Mikael Ymer vill inte spela i Båstad. Arkivbild.
Mikael Ymer vill inte spela i Båstad. Arkivbild.

TT-SPORT

Mikael Ymer hade ett wildcard till ATP-turneringen i Båstad i sommar, men Sverige-ettan är inte intresserad.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger han till Tennisportalen.

Mikael Ymer är rankad 88 i världen och hade chansen att spela inför hemmapublik i klassiska Båstad tillsammans med stornamn som Casper Ruud, Norge och Andrej Rubljov, Ryssland. Men Ymer är inte intresserad av att spela i Båstad.

Till Tennisportalen drar han en parallell till Zlatan Ibrahimovic och att denne inte spelar i Allsvenskan.

Att Sveriges just nu bästa spelare inte kommer till Båstad är beklagligt, menar tävlingschefen Magnus Norman.

– Vi har haft bra kontakt med hans agent. Vi har erbjudit honom ett wildcard som han har tackat nej till. Det är så klart väldigt tråkigt för oss. Det är också tråkigt för svensk tennis och alla ungdomar som ser upp till Mikael. Men självklart måste man acceptera och respektera hans beslut, säger Norman till Expressen.

Men det är ingenting som han tror kommer att påverka turneringen.

– Det betyder väl ingenting för biljettförsäljningen. Vi ligger väldigt högt där. Om man ser till 2019, som var det senaste ”vanliga året” utan corona, så ligger vi nästan dubbelt så högt i biljettförsäljningen. Så på så sätt betyder det inte så mycket.

Men för svensk tennis tycker han att det är tråkigt.

– Han har fått väldigt mycket chanser, mycket wildcards och mycket ekonomisk uppbackning av svensk tennis, så det är tråkigt att han inte väljer att spela, Norman.

Ymer spelar just nu Wimbledon där han i den andra omgången möter italienaren Jannik Sinner.

Publisert: