Svår lottning för Djurgården i CL-kvalet

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Djurgården slapp mardrömsmotståndaren Celtic i kvalet till Champions League. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Djurgården slapp mardrömsmotståndaren Celtic i kvalet till Champions League. Arkivbild.

Ungerska mästarna Ferencvaros på bortaplan.

Djurgården har en tuff uppgift framför sig i Champions League-kvalets första omgång.

– Det som är bra sportsligt är att de inte har börjat ligan, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT.

Efter att det europeiska fotbollsförbundet Uefa på lördagen delat upp klubbarna i herrarnas Champions League-kvals första omgång i lottningsgrupper stod det klart att det svenska mästarlaget Djurgården kunde ställas mot tre klubbar: skotska Celtic, polska Legia Warszawa och ungerska Ferencvaros.

Lotten föll på Ferencvaros.

– Vi är jobbiga att möta och får vi till det så har jag stora förhoppningar att vi kan ta oss vidare, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT.

Slapp Celtic

De ungerska mästarna från förra säsongen går in som klara favoriter. Förra sommaren nådde man den tredje kvalrundan till Champions League men åkte sedan ut mot Dynamo Zagreb med totalt 1–5.

Därefter tog Ferencvaros sig vidare till Europa Leagues gruppspel och slutade trea bakom spanska Espanyol och bulgariska Ludogorets.

Djurgården kan dock trösta sig med att man slipper Celtic. Det skotska mästarlaget besegrade AIK med sammanlagt 6–1 i kvalet till Europa League förra året och hade varit den stora mardrömsmotståndaren för "Blåränderna".

Bortamatch i Budapest

Kvalspelet i Champions League spelas fram till playoff-rundan i enkelmöten. För Djurgården väntar nu en bortamatch i Budapest inför tomma läktare.

– Vi hade en dröm att spela hemma, men så blir det inte. Det som är bra sportsligt är att de (Ferencvaros) inte har börjat ligan, säger Andersson till SVT.

Sedan den 30 juni avråder Utrikesdepartementet (UD) inte längre från icke nödvändiga resor till Ungern och Djurgården ser inga problem med att ta sig in i landet trots den pågående pandemin.

– Vi har diskuterat det internt redan. Vi ser inga problem med att kunna resa till och från Budapest, säger Bosse Andersson till Aftonbladet.

Den första omgången av Champions League inleds den 18–19 augusti.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN