Sjestiorkins skada öppnar för Lundqvist

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
New York Rangers målvakt Igor Sjestiorkin, höger, skadade sig i en bilolycka och därmed ser Henrik Lundqvist ut att ha fått en väg tillbaka in i målet. Arkivbild.
Foto: Frank Franklin II
New York Rangers målvakt Igor Sjestiorkin, höger, skadade sig i en bilolycka och därmed ser Henrik Lundqvist ut att ha fått en väg tillbaka in i målet. Arkivbild.

Igor Sjestiorkin har varit inblandad i en bilolycka och skadat revbenen.

NY Rangers-målvakten väntas vara borta i några veckor.

Därmed har Henrik Lundqvist fått en väg tillbaka in i målet.

På en extrainsatt presskonferens berättade John Davidson, klubbens ordförande, att målvakten Igor Sjestiorkin och forwarden Pavel Butjnevitj varit inblandade i en bilolycka.

– Det hände i Brooklyn där bilen framför dem gjorde en u-sväng och det blev en kollision, säger Davidson.

– Butjnevitj var ganska omskakad men utan några större skador. Igor har en liten överkroppsskada, en revbensfraktur.

Öppnar för Lundqvist

Ryske Igor Sjestiorkins skada beräknas vara läkt om några veckor. Det betyder att Henrik Lundqvist, den svenske stjärnmålvakten som har fått allt mindre istid, ser ut att vara närmare spel i NY Rangers i stället för att vara aktuell för en eventuell bytesaffär som det har spekulerats om i amerikanske medier.

– Mitt fokus just nu är bara på att träna hårt och vara redo när jag får chansen. Vet inte hur det kommer att bli resten av säsongen. Jag ser det kortsiktigt och har så gjort ganska länge, säger Lundqvist till Aftonbladet.

– Jag vet att det varit mycket surr, min situation har ju förändrats mycket sista två månaderna. Jag har haft kontinuerliga diskussioner om min roll med ledningen under de två år som denna rebuild-process pågått och det är något vi kommer diskutera igen efter denna säsong.

NHL:s sista dag för spelarövergångar har inneburit nya klubbar för ett gäng svenskar.

Lehner till Vegas

En av de största: Robin Lehner till Las Vegas.

Den 28-årige målvakten lämnade NY Islanders efter förra säsongen, skrev på för Chicago men är nu en Golden Knights-spelare.

"Jag är verkligen förväntansfull att ansluta till Vegas. Kan inte vänta tills jag kommer dit men snälla, inga trummor på flygplatsen. Jag är blyg...", skriver Lehner på Twitter.

Även Erik Gustafsson lämnar Chicago och tillhör numera Calgary.

Den tidigare Växjö-spelaren Calle Rosén är tillbaka där NHL-karriären tog fart: I Toronto.

Efter två säsonger i den klassiska klubben var 26-åringen i somras en del av en spelaraffär med Colorado. Nu flyttar han tillbaka till Kanada och byts mot Toronto-målvakten Michael Hutchinson.

Däremot lämnar Dmytro Timashov Toronto. Den 23-årige forwarden sattes upp på waivers – och plockades då av Detroit.

Lucas Wallmark lämnar Carolina för spel i Florida, Emil Djuse flyttar från Dallas till Florida och Washington bytte bort Christian Djoos till Anaheim.

Publicerad: