Hetlevrat – "Bulan" sur efter Frölundas seger

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Adam Ihse/TT
Argast i Scandinavium? Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund var rejält irriterad både på domaren och på Frölunda under matchen.

Det var heta känslor på isen. Men nästan ännu hetare utanför den.

Tränarna hamnade i ett rejält ordkrig efter Frölundas 1–0-seger mot Luleå.

– Man får otroligt många hjärnskakningar mot Frölunda, säger Thomas "Bulan" Berglund.

SHL har bara hunnit halvvägs. Men det verkar Frölunda och Luleå inte bry sig särskilt mycket om. I stället var det grinigt slutspelshumör både på isen och i båsen i den första av de närmaste veckornas fyra dueller mellan lagen.

Det ledde till en uppsjö av utvisningar – men bara ett mål. Med bara 41 sekunder kvar till förlängning såg Frölundabacken Anders Grönlund till att Frölunda vann den första ronden.

– En bitter förlust, vi tappar matchen i sista minuten, säger Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund när han summerar matchen.

"Respektlös" tackling

Kort därefter tar han också upp matchstraffet mot Frölundabacken Viktor Ekbom, som gjorde att Juhani Tyrväinen, hårt tacklad även i bytet före, föll tungt i isen och kunde inte spela vidare.

– Han fick en hjärnskakning. Det är mycket hjärnskakningar mot Frölunda, jag vet inte varför det är så, säger Berglund irriterat.

– Jag tycker även att tacklingen från Nicklas Lasu mot Tyrväinen innan är respektlös. Det är stor skaderisk där.

Kritiken fick även Frölundatränaren Roger Rönnberg att se rött på presskonferensen.

– Jag tycker att det är tråkigt "Bulan", du brukar kunna hålla dig från att ge dig på andra lags spelare.

– Det är dålig stil att ge sig på andra lags spelare, håll dig till dina så sköter jag mina.

Tappade serieledningen

Kanske bidrog dock även tränarnas uppenbara missnöje med domarna till grälet.

Redan i den första perioden drog Luleå i tät följd på sig fem utvisningar – den sista av dem efter att båset med Berglund i spetsen klagat lite för intensivt på domaren.

Både Frölunda och Luleå hade två raka förluster i ryggen inför matchen och det märktes tydligt att inget av lagen ville inleda duellserien med ett nederlag. Samtidigt storspelade både Frölundamålvakten Johan Mattsson och kollegan David Rautio i Luleåmålet.

Till slut var det Frölunda som avgjorde – i slutminuten. Det gjorde att Luleå, utöver det tappade humöret, även tappade serieledningen.

– Det är givetvis sjukt surt att släppa in en (puck) med 41 sekunder kvar. Samtidigt är det en lång säsong, säger Luleåforwarden Niklas Olausson.

– Förhoppningsvis avgör vi med 41 sekunder kvar i en viktigare match här framåt våren.

På annandagen möts lagen igen i Luleå. Dessutom väntar ett dubbelmöte i CHL-semifinalen den 7 respektive 14 januari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN