Frankrike vann rysare mot Spanien

TT-SPORT

Handboll. Frankrike, som är Sveriges nästa motståndare i handbolls-EM, slog Spanien med 23-22 efter ett segermål i tom målbur med en enda sekund kvar. Men Spaniens förbundskapten anser att målet inte borde godkänts.

Alla lag från Stockholms-gruppen, inklusive Sverige, förlorade när EM:s mellanrunda inleddes. Spanien skakade dock OS-tvåan Frankrike.

Spanjorskorna hade 14-10 i paus, senare 21-19 och ny ledning med 22-21 när 2.31 återstod. Rutinerade stjärnan Allison Pineau kvitterade för Frankrike på straff när 18 sekunder återstod.

I sitt sista anfall satsade Spanien, i stort poängbehov, på sju utespelare för att göra ett segermål. Men efter ett tekniskt fel på Spaniens vänstersida fick Frankrike bollen centralt, där Allison Pineau befann sig, varpå hon sköt segermålet i öppet mål.

Spaniens förbundskapten Jorge Duenas anser dock att Frankrike satte igång spelet på fel ställe efter det tekniska felet.

– Ett stort, stort misstag, säger Duenas och är öppen för tanken att lämna in en protest.

Allison Pineau var desto gladare.

– De förlorade bollen och jag fick den riktigt snabbt, och kastade den i mål, säger den franska segerskytten, som inte riktigt minns hur bollen kom till henne.

TT