TT-Sport

Maanoja borta i minst ett år

TT-SPORT

Stockholm. Säsongen är redan förstörd för Tomi Maanoja. AIK-målvaktens brutna fotled opereras senast måndag och sedan väntar en lång rehabiliteringsperiod.

Den finländske U21-landslagsmålvakten bröt foten i andra halvlek i dagens träningsmatch mot Assyriska på Skytteholm. Maanoja rusade ut för att stoppa ett anfall men kolliderade med en motståndare.

Maanojas högerfot vreds i en onaturlig riktning och han skrek av smärta.

Vid undersökningen på sjukhuset konstaterade AIK:s läkare Karol Zyto att skadan var just så allvarlig som omedelbart befarades på Skytteholm. Fotleden var bruten.

– Det är en tvärfraktur, det vill säga båda benpiporna i underbenet är rakt av. Tomi blir med största sannolikhet borta hela säsongen. Han är vid gott mod, men ledsen så klart, säger Zyto i ett meddelande från klubben.

En svår motgång för Maanoja personligen - han var tilltänkt målvakt för Finland i sommarens U21-slutspel - men också en tung smäll för AIK som sedan tidigare hade Nicklas Bergh skadad. I dagsläget är Daniel Öhrlund klubbens ende målvakt, fem veckor före den allsvenska premiären.

Dramatiken på Skytteholm fortsatte när AIK:s assisterande tränare Christer Swärdh sjönk ihop i samband med Maanojas otäcka skada. Han fick vård av ambulanspersonal men reste sig efter en stund.

– Christer svimmade under matchen och har nu tagit prover på Karolinska sjukhuset. Man har inte hittat någonting avvikande i dessa och han kommer att lämna sjukhuset under kvällen, säger Karol Zyto.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport