Örebro vann tippade bottenmötet

Publicerad:
Uppdaterad:

Örnsköldsvik.

Nyförvärven visade vägen när Örebro slog Modo med 3-1 borta i SHL-premiären.

Tjeckiske målvakten Julius Hudacek räddade 31 skott och utmärkte amerikanske forwarden Derek Ryan gjorde det viktiga 1-0-målet.

Modo och Örebro är av de flesta experter tippade att bli de två kvallagen i SHL - Örebro var för övrigt ett av dem även förra säsongen, då som nykomling. Premiären i Fjällräven Center i Örnsköldsvik gav knappast någon vink om experterna får rätt. Däremot visade i alla fall ett par av Örebros nyförvärv att klubbledningen gjort rätt.

Tjeckiske burväktaren Julius Hudacek var alldeles utmärkt.

– Han gav Örebro chansen att vinna, sade förbundskaptenen Pär Mårts, som var på plats i Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

Nöjd med burväktaren

Örebros tränare Kent Johansson var förstås också nöjd med sin nye burväktare.

– Modo hade ett par chanser när de jagade i sista perioden, som "Julle" redde ut på ett bra sätt.

– Hoppas han är lika bra i nästa match.

Amerikanske centern Derek Ryan hämtade Örebro från österrikiska Villacher, där han öste in mål under två säsonger. Ryan visade också i sin första SHL-match att han är en målskytt. Han satte en retur i nät för 0-1 efter drygt halva matchen, när Modo precis blivit fulltaligt efter ett Örebro-power play.

– Ryan var bra, tar tekningar och tar ansvar trots sin litenhet, sa Kent Johansson.

Underhållande i två perioder

För att vara premiär var det till och från en rätt underhållande match - åtminstone i två perioder. Örebro fick med sig en 2-1-ledning in i sista perioden, sedan Ville Viitaluoma gjort tvåan psykologiskt bara halvminuten före andra paus.

Modo hade mest puck i sista perioden men hemmalagets spel såg krampaktigt ut. Laget skapade, som Kent Johansson sa, ett par chanser där Hudacek klev fram, men på det hela taget hade ett stabilt Örebro inga större problem att hålla hemmalaget ifrån sig.

– Vi spelar av matchen bra, konstaterade Johansson.

Tomas Skogs beseglade för säkerhets skull Modos öde för gott med fyra minuter kvar.

– Jag hoppas att det var Örebros förtjänst att vi inte kom till riktigt i sista perioden. Vi måste skapa bättre tryck på hemmaplan, sa Modos tränare Anders Forsberg.

– Vi gjorde en bra match, men inte tillräckligt bra för att vinna. Vi måste upp ytterligare ett snäpp till nästa match.

TT

Publicerad: