Ekholm/Karlsson föll i VM-kvartsfinal

Publicerad 2017-06-01

Bordtennis. Innerst inne hade Matilda Ekholm tänkt att årets bordtennis-VM skulle bli hennes definitiva genombrott.

Det var inte ens nära.

– Jag hade många chanser men spelade helt enkelt uselt, sade den nedstämda Sverigeettan efter uttåget.

Redan i första omgången försvann Matilda Ekholm i singel. Så även i dubbel. Det vara bara i mixed som hon tillsammans med Mattias Karlsson tog sig till kvartsfinal.

Där grusades förhoppningarna definitivt och mästerskapet var över.

– Tyvärr saknar vi den rätta kylan i de avgörande lägena. Kan också vara så att vi inte har tillräcklig kunskap och erfarenhet av att spela dessa matcher och vara framme i en kamp om medaljer, sade förbundskapten Peter Sartz.

Ekholm och Karlsson hade alla förutsättningar att avancera till semifinal men föll i en tuff uppgörelse mot Fang Bo, Kina, och Petrissa Solja, Tyskland, med 1-4 i set.

– Vi har bästa uppställningen i första set och där måste vi avgöra. Nu fick de ett mentalt övertag och vi hamnade under press, sade Peter Sartz.

Svenskduon tog sig fram till 10-9 i första set, men fick ge sig med 11-13, vilket tyvärr satte tonen för resten av matchen.

Tidigare under dagen hade Anton Källberg svarat för en mycket inspirerad match mot regerande OS- och världsmästaren Ma Long, Kina.

Respektlöst öppnade Källberg med att ta första set med 11-4 innan Ma Long kom tillbaka och vände till 3-1 i set. Källberg kom tillbaka, reducerade till 2-3 och hade sånär fått till ett skiljeset.

TT