17-åring avgjorde för Frölunda

TT-SPORT

Ishockey. Med fyra man på junior-VM får Frölunda ge andra spelare från ungdomslagen chansen i SHL. Det blev ett vinnande drag mot Karlskrona, när 17-årige Oliwer Fjellström stänkte in segermålet 2-1 i tredje perioden.

Serieledande Frölunda hade problem med ett taggat Karlskrona, som tog ledningen genom Joachim Rohdin i första perioden och höll matchen levande med 1-1 inför sista akten. Båda målen i powerplay, så långt.

Men Frölunda hittar nästan alltid ett sätt att vinna hemma i Göteborg. Nu har laget tio hemmasegrar i rad i SHL, och nio av dem är trepoängare.

På annandagen avgjorde en 17-åring från bandystaden Lidköping. Oliwer Fjellström gjorde sitt första SHL-mål när han beslutsamt stänkte in 2-1 i sin tredje SHL-match, vid 8.18 i sista perioden och strax efter tekning i Karlskronas zon.

– Jag ska hålla min gubbe. Då trillar pucken ut. Jag lyckas få tag i den och trycka upp den... i krysset, tror jag, säger Oliwer Fjellström och skrattar.

– Det var skönt att den satt just då, tillägger 17-åringen och talar för hela laget och hemmapubliken.

Som en dröm

Efter det höll Frölunda undan hela vägen till en knapp seger. Sedan hyllades Oliwer Fjellström på isen som matchens bästa hemmaspelare, grundat på flera bra prestationer som ju kryddades med segermålet.

– En dröm. Riktigt mäktigt. Ett minne för livet, säger Fjellström efteråt om sin match.

Frölundatränaren Roger Rönnberg hade både ris och ros åt sitt lag.

– Vi saknar den riktiga attacken i avsluten för att kunna stänga matchen tidigare. Vi behöver bli lite hungrigare att göra det tredje målet, som stänger matchen. Den här matchen är ju öppen till slutsekunden, tycker Rönnberg.

Långt fem-mot-tre

Han hyllar dock målvakten Johan Gustafsson och spelet i numerärt underläge som höll emot i två minuter fem-mot-tre vid ställningen 1-1, och berömmer särskilt flera spelare.

– Jätteroligt att Oliwer får avgöra. Han gör en kanonmatch, och blir bra uppbackad av Christoffer Ehn och Victor Olofsson, säger Roger Rönnberg om kedjan som ordnade segermålet.

Karlskronatränaren Per Hånberg var förstås inte lika nöjd med resultatet, när laget skakat serieledarna på bortaplan.

– Vi gör en bra match i två perioder. Vi bjöd upp till kamp ordentligt, och hade så när kunnat få in någon puck till, konstaterar Hånberg.

TT