Lindahl: "Mina berömda ben fick ta den"

Av:  Tokyo, TT:s utsände

Hedvig Lindahl efter straffräddningen.
Hedvig Lindahl efter straffräddningen.

Hedvig Lindahl släppte två mål av Sam Kerr bakom sig. Men när den australiska stjärnan fick chansen att göra hattrick från straffpunkten räddade svenskan.

– Inte världshistoriens bästa straff om jag ska vara ärlig, säger Lindahl.

Sverige hade precis återtagit ledningen, 3–2, i OS-fotbollen när Australien skulle få ett gyllene läge att kvittera på nytt. Filippa Angeldahl fällde Caitlin Foord och straffen var given.

Fram stegade Australiens stjärna, Sam Kerr, som redan hade gjort två mål. Hedvig Lindahl gjorde sig också redo – och räddade.

– Det var väl inte den bästa straffen i världshistorien om jag ska vara ärlig, men hon hade gjort två mål innan så då tänker man att hon har lite självförtroende, säger Lindahl.

– Jag fick en känsla av att hon skulle gå lite till vänster, så mina berömda ben fick ta den. Men nä, det var inte en bra straff. Eller?

Även om det nu inte var den bästa straffen kunde 38-åringen till slut även ge sig själv lite beröm för räddningen:

– Jag tror att jag läser sönder den lite, hon brukar faktiskt oftare gå åt andra hållet, så det var ju bra.

Betyget på matchen i övrigt var både ris och ros, enligt Lindahl.

– I första var vi inte bra alls, vi var sega. Men sen hittade vi en annan nivå i andra, vi behövde väl bara skakas till liv lite. I andra kände jag att vi skulle göra ett mål till, det gick faktiskt ganska lätt att göra mål i dag, vi var effektiva.

Sverige vann matchen med 4–2.

Publisert: