TT-Sport

VM-debut till slut för Lindh

TT-SPORT

Alpint. Ett dubbelt benbrott satte tvärstopp för VM-debuten i Schladming för två år sedan. Nu får Calle Lindh en ny chans i Beaver Creek.

– Jag har fått lite annat perspektiv av skadorna, säger 24-åringen.

Calle Lindh har haft en rätt krokig alpinkarriär hittills. Knäskador och det dubbla benbrottet har gjort att Bergsjö Hassela-åkaren fått vänta länge på mästerskapsdebuten.

När den senaste smällen kom, i en Europacuptävling i franska Les Menuires i februari 2013, var det bara dagar kvar till starten av VM i Schladming. Rehabiliteringen blev lång och problemkantad. Först i höstas var Lindh tillbaka i tävlingsform - och slog till med en 14:e-plats direkt när storslalomsäsongen inleddes i Sölden i oktober.

Det räckte till en plats i VM-storslalomen i Beaver Creek i morgon.

– Senast gjorde jag ju illa mig precis innan jag skulle få åka VM. Då kände man väl lite att man ville tillbaka till det här. Att ge sig själv en chans till, säger han.

– Men jag försöker att inte trissa upp det för mycket. Jag försöker att inte se VM som något jättestort.

"Livet mer än det här"

TT: Är det skadeproblemen som gör att du känner det så?

– Ja, jag tror att jag prioriterar lite annorlunda, kanske bara försöker gå ut och åka skidor i stället för att sätta press på mig själv.

– Jag tror att jag har fått lite annat perspektiv på den här sporten framför allt efter skadorna. Livet är så mycket mer än bara det här, det är rätt skönt att ha med sig.

Handlar om dagsform

Inställningen går igen i hur han tar sig an tävlingarna nuförtiden. Det är inte bara blodigt allvar, konstaterar han. Hösten har visserligen bjudit på blandade resultat, men Lindh tror att hans mer avslappnade hållning kommer att löna sig i längden.

Vid sidan av Lindh ställer även klubbkompisen André Myhrer och Matts Olsson upp i storslalomen. Myhrer går sedan vidare till slalomen på söndag - en chans som Calle Lindh inte får den här gången, trots att det egentligen gått bättre i slalom än i storslalom i vinter.

– Det är tufft. VI har fem på topp 15 i slalom i vanliga fall, och fyra nu (Axel Bäck skadad). Det är tufft att ta en plats i slalomen, säger Lindh, ändå hoppfull inför morgondagen.

– Lite handlar det ju om lite dagsformen också. Det måste stämma i två åk, just den dagen. Så vi får se hur det går.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport