Leipzig överklagar inte Forsbergs avstängning

TT-SPORT

Fotboll. Nu har straffet kommit.

Emil Forsberg stängs av i tre matcher efter sin utvisning mot Bayern München.

Den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg blev utvisad i Leipzigs seriefinal mot Bayern München. Nu har det tyska fotbollsförbundet meddelat att han stängs av i tre matcher och att Leipzig inte har överklagat beslutet.

Därmed missar 25-åringen tre viktiga toppmatcher för Leipzig, mot succégänget Eintracht Frankfurt, fortfarande obesegrade Hoffenheim och storklubben Borussia Dortmund. Han är tillbaka till mötet med Albin Ekdals Hamburg den 11 februari.

Det var i ett försök att stoppa en farlig omställning som Forsberg blev utvisad, då han slängde sig efter Philipp Lahm med dobbarna före och träffade illa på hälen. Matchen slutade sedan med 0-3-förlust för Leipzig.

– Första tanken var att stoppa honom (Lahm) och det var inte tanken att det skulle bli som det blev. Jag ville ta en taktisk foul, men jag accepterar det röda kortet och har redan bett om ursäkt för det, sade Forsberg till Eurosport.

Förlusten blev något av en väckarklocka för den rika nykomlingen Leipzig, då rekordmästarna Bayern visade klasskillnad och tog ner uppstickaren på jorden.

– Vi dominerade totalt, men de har ändå gjort en supersäsong. Ligan borde glädjas åt att ha med en klubb från Östtyskland igen. Det är ingen slump att de ligger tvåa, sade Bayerns ordförande Karl-Heinz Rummenigge.

TT-AFP