Tufft för LFC att ersätta Sjögren

TT-SPORT

Fotboll. Att mästartränaren Martin Sjögren lämnar Linköping är ingen optimal situation för fotbollsklubben.

– Klart att det blir tufft för oss, säger klubbdirektören Maria Hagström.

Hagström säger att det varit "ganska snabba puckar" för att ta ställning till Sjögrens önskemål att få bryta kontraktet med ett år kvar i LFC, som han förde till SM-guld för två månader sedan.

– Vi har haft en diskussion och vi känner att vi inte vill stå i vägen för hans önskan, säger Hagström om Sjögrens nya uppdrag som förbundskapten i Norge.

Under sina fyra år i Linköping har Sjögrens och klubbledningens vision varit att bygga ett framgångsrikt lag på talanger och unga spelare. Nu letar LFC efter en tränare som vill föra det arvet vidare.

– Vi har byggt upp ett sätt som vi vill utveckla fotbollen på, ett sätt på hur vi vill spela. Därför har vi tittat över på vilka kvalitéer som vi söker hos en ny tränare. Vi vill gärna ha en som är tydlig med sin fotboll och hur den personen vill spela fotboll. Och vi vill fortsätta att satsa på talanger och lite yngre spelare och tittar på namn som vill utveckla spelare individuellt och i lag, säger Hagström.

– Vi vet inte när det kan bli klart. Det är viktigt att vi får en tränare som vi trivs med, en som vi känner kan tillföra något till klubben och stå för våra målsättningar. Målet är att fortsätta att vara ett topplag.

TT