Näslund trea i Innichen

TT-SPORT

Skicross. Fyra världscuptävlingar, fyra pallplatser. Men tredjeplatsen i Innichen, samtidigt som Heidi Zacher vann, gjorde att Sandra Näslund tappade världscupledningen i skicross.

Tyskan Zacher trivs väldigt bra i Innichen, hon har nu vunnit fyra raka tävlingar i den italienska skidorten.

Näslund vann säsongens två första tävlingar i Val Thorens och Arosa. Hon kom trea i Montafon och blev nu alltså trea igen i Innichen. Decembertävlingarna ingår i Cross Alps Tour som avslutas med en finaltävling på fredagen i Innichen.

Näslund var överlägsen i sina två första heat för dagen, men missade lite i starten i finalen och fick jaga.

21-åringen fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon tog sin första världscuptävling och senare på våren vann både junior-VM och VM. Hon har nu varit på prispallen i elva tävlingar i följd, inklusive de två VM-tävlingarna i våras.

Det var i Innichen som landslagskollegan Anna Holmlund i fjol föll under ett träningsåk och fick allvarliga hjärnskador.

Näslund missade själv den andra tävlingen i Innichen i fjol då hon under ett träningsåk kraschade och fick en lättare hjärnskakning samt en fraktur på näsbenet.

Den andra svenskan i finaltävlingarna, Lisa Andersson, försvann redan i första omgången, kvartsfinal, där hon kom trea i sitt heat.

Herrstjärnan Victor Öhling Norberg ledde sitt första heat, i åttondelsfinal, men körde sedan ur i den isiga banan. Viktor Andersson blev utslagen i kvartsfinalen där han blev trea.

TT