Sjuk Jönsson missar Tour de ski

TT-SPORT

Skidor. Flera svenska stjärnor avstår Tour de Ski. Nu kommer också ett sjukåterbud.

Emil Jönsson tvingas stå över årets tävling.

Emil Jönsson hoppades in i det sista på att vara redo att åka till Tour de ski. Sjukdom stoppar dock svensken från att delta i minitouren som inleds i schweiziska Lenzerheide på lördag.

"Efter några dagar med dålig luftrör och husarrest så börjar det nu kännas bättre å bättre igen! Men inte tillräckligt bra för Tour de ski tyvärr. Så väskan stod packad men får nu packas upp igen... Så siktar vidare mot kommande tävlingar istället!", skriver den svenska sprintåkaren på sitt Instagramkonto.

Friskt i övrigt

Förbundskapten Rikard Grip tycker så klart det var tråkigt att ännu ett namn försvinner från den svenska tourstyrkan.

– Men det är tyvärr inte mycket man kan göra. Är man inte frisk är det svårt att prestera och tävla, säger Grip.

TT: Hur är statusen på övriga uttagna?

– I övrigt är det bra med dem. Jag hoppas att vi ska få en positiv trend under resans gång. Framförallt på killsidan. Att de som vi vet har hög kapacitet börjar röra på sig lite.

"Starkt herrlag"

Det är trots allt på damsidan som Sverige har lyst starkast under säsongsinledningen i världscupen. Som tidigare konstaterat så är dock varken Charlotte Kalla eller Stina Nilsson med på touren - likt många andra i den absoluta eliten som har OS i sitt primära sikte.

TT: Hur mycket påverkar "stjärnfallet" på touren?

– Det är ingenting vi fokuserar på. Vi fokuserar på att göra det så bra som möjligt på den här touren med de aktiva vi har med oss. Vi har ett starkt herrlag som jag ser fram emot att se och några starka namn på damsidan också, säger Rikard Grip.

TT