Stjärnan särbehandlas - för att orka

TT-SPORT

Handboll. Isabelle Gulldén tränade inte med resten av laget dagen efter premiären i handbolls-EM.

Allt som en del av en plan för att hon ska klara av hela mästerskapet.

– Det är hela tiden en balansgång för att hon ska kunna spela, säger läkaren Lukas Berglund.

I stället för handbollsträning stod lite lättare joggning, cykel och styrka på programmet för fixstjärnan Gulldén dagen efter segern mot Spanien - och dagen innan matchen mot Slovenien.

– Hon är hårt matchad och lite allmänt sliten, så det är hela tiden en balansgång för att hon ska kunna spela. Hon får vila lite ibland och få behandling och ibland får hon köra för fullt. När hon absolut behövs i träning så är hon med, annars så försöker vi spara henne i den mån går, säger Lukas Berglund.

Lång säsong

För Gulldén har det varit en lång säsong det senaste året. Förutom seriespelet i Rumänien med Bukarest så gick laget hela vägen till final - som de vann - i Champions League. Och med landslaget har det varit både ett OS-kval och OS som gjorde att det inte blev någon vila inför säsongsstarten.

"Bella" fick dessutom en smäll mot ena låret i en träningsmatch inför EM och fick avstå att spela genrepet mot Frankrike. I EM-premiären mot Spanien fick hon dessutom en lättare smäll mot det andra låret, men ska absolut kunna spela mot Slovenien på tisdag.

Övriga friska

Förbundskaptenen Henrik Signell:

– Medteamet gör en bedömning att en alternativ träning gör gott för henne. Att inte gå från mer eller mindre noll till två pass om dagen och mycket speltid. Turneringen är lång, förhoppningsvis, och då är det bra att tänka lite klokt och långsiktigt.

Även i övrigt är det svenska laget friskt. Linn Blohm har inte fått något bakslag på sin fot och Hanna Blomstrand är också redo för spel efter sin stukning.

Vänsternian Jenny Alm fick linda foten efter matchen mot Spanien, men kan spela mot Slovenien.

TT