Dämpat hos Rögle och Leksand

Publicerad:
Uppdaterad:

Ängelholm. Både Rögle och Leksand vann sina avslutande matcher.

Men de blev likväl kvalets stora förlorare.

I kvalserien i fjol löste Rögle kontraktet ganska enkelt. Liksom när man tog klivet upp våren 2008. Men då hade laget en back som heter Kenny Jönsson som nu slutat.

I den sista omgången på söndagen vann Rögle med 3-2 efter straffar mot Södertälje. Till ingen nytta.

Nu lämnar den västskånska klubben den stora arenan. För ett tag.

– Vi ska se till att vi når elitserien igen. Men vi har misslyckats, målsättningen den här säsongen var slutspel, men vi trillade ur, sade Rögles klubbdirektör Petter Hedlund.

Förutsättningarna för spel i högsta serien finns med den nya arenan och en framgångsrik juniorverksamhet.

Tränaren Pelle Svensson tänker också fortsätta jobba i klubben, men går tillbaka till att vara juniortränare. Han tog bara över tillfälligt när tränarduon Gunnar Persson/Tommy Sjödin sparkades för åtta matcher sedan.

– Jag ska bli tränare framöver men just nu är det fel tidpunkt, sade Svensson.

Även i Leksand rådde en lågmäld stämning, trots 2-1-segern mot Almtuna. Speciellt många klara besked gavs inte från varken spelare eller ledare. Förutom det mest viktiga.

– Vi ger oss inte, vi kommer att fortsätta jobba för att komma till elitserien. Vi har senaste säsongen ökat vår omsättning med elva procent och har en stark grund att stå på, sade klubbens vd Håkan Åhman.

– Samtidigt måste vi sätta oss ner och utvärdera situationen hur vi ska göra.

Leksands tränare Leif Strömberg har ett optionsår kvar på sitt kontrakt.

– Ärligt talat vet jag inget om framtiden. Men klart är att Leksand inte kommer att ligga på rygg i framtiden. Det finns mycket fina talanger att jobba med, sade han.

TT

Publicerad: