TT-Sport

Kvitterat i semifinalen

TT-SPORT

Karlstad. Robert Rosén var poänglös efter sju matcher i SM-slutspelet.

Men med tre mål och en målgivande framspelning sänkte han Färjestad med 6-1 och kvitterade till 1-1 i matchserien.

– Det gäller att vi fortsätter att behålla farten och synar Färjestads backar, säger Rosén.

Färjestad fick ner farten på Växjös vassa skridskoåkare i den första semifinalen. På torsdagen såg smålänningarna till att inte köra fast i mittzon utan kom in med fart i anfallszon och stressade Färjestads backar till misstag.

– Precis, vi kom in i zon mycket bättre i kväll och fick ner spelet djupt i Färjestads zon så att deras backar vi vrida och vända, sade Rosén.

Mittenperioden var en enda lång dominans från gästernas håll. Endast i spel i numerärt överläge lyckades Karlstadslaget flytta över spelet i Växjös försvarszon.

Kedjan med Ryan Lasch (ett mål och två målgivande passningar), Robert Rosén (tre mål och en passning) och Alexander Johansson (ett mål och tre passningar) blev stora segerorganisatörer.

Lite skillnad för Robert Rosén som var utanför laget i den sista kvartsfinalen mot Luleå och bara spelade knappt tre minuter i tisdagsmatchen.

– Givetvis vill jag spela så mycket som möjligt, men det har inte funnits någon anledning att ändra på laget i och med att det gått så bra, sade Rosén.

På torsdagen tog den forne poängkungen verkligen chansen. Han petade in 3-1-pucken i öppet mål vid ena stolpen efter en retur av Färjestadsmålvakten Fredrik Pettersson Wentzel.

– Hade målvakten varit en centimeter längre hade det inte blivit mål, sade Rosén.

Vid 4-1 lät han sitt snabba och vassa handledsskott tala. Vid 5-1 tryckte han upp pucken i nät framför mål.

– Det var andra spelare som fick göra jobbet framför mål. Jag tog hand om returerna.

Rickard Wallin blev pappa morgonen efter den första semifinalen i Växjö. Det firade Färjestadsveteranen med att spräcka målnollan, som stått sig sedan 10 oktober, då Färjestad tog ledningen med 1-0 i första perioden. Roligare än så blev det inte för hemmapubliken.

– Det är 1-1 i matcher och först till fyra segrar gäller. Det viktiga med kvällens seger var att vi tog tillbaka hemmafördelen i matchserien, sade Rosén.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport