TT-Sport

Ingen vinnare i Ängelholm

TT-SPORT

Ängelholm. Ett lag satt i förarsätet mot SHL - det andra behövde maximal hjälp.

Men när Rögle slog AIK med 4-3 i kvalseriedramat fanns ingen vinnare i Ängelholm.

Båda klubbarna får spela allsvensk ishockey nästa säsong.

– Det är tomt, sade backveteranen Andreas Lilja i Rögle.

– Man har mått bättre, sade AIK-kaptenen Patric Blomdahl.

Det där plusmålet som Rögle hade till godo på Djurgården när tidernas sista kvalserie till SHL skulle tas i hamn på måndagskvällen hjälpte föga. I takt med att Djurgården öste in mål hemma på Hovet (till slut 6-2) mot avhängda Västerås krampade det för Ängelholmslaget inför 5 100 åskådare i Lindab Arena.

Visserligen vaknade Rögle till och vände 0-1 till 3-1 tidigt i den sista perioden. Men när AIK tilläts både reducera och kvittera pyste luften ur hemmalaget.

– Det är inte ofta man får sådana här lägen där man har allt i egna händer. Jag vet inte om Västerås kastade in pucken eller inte, sade Lilja.

Rögle hade självklart koll på händelserna i Hovet.

– Man ser ju på jumbotronen vad som händer, men vi kan ju inte bry oss om det, sade Röglebacken.

Sportchefen Daniel Rudslätt och styrelseledamoten Mattias Norström tog plats i båset när AIK petade Rikard Franzén mitt under brinnande kvalserie. Det hjälpte inte. Visserligen levde drömmen om ett förnyat SHL-kontrakt ända fram till kvalseriens sista omgång, men det var inte där platsen i landets högsta serie förlorades.

– Nä, det är det inte. Det är en boll som kommer i rullning i januari och februari, där vi aldrig bryter den negativa trenden av förluster. Det rullar bara på, sade Mattias Norström.

– Vi tappade SHL-platsen ganska tidigt. Även fast vi har fått chansen hela tiden att komma igen. Vi förlorade för många hemmamatcher och var alldeles för dåliga på att göra mål, sade Patric Blomdahl.

TT: Hur ser du på din egen framtid i AIK?

– Jag kommer prata med Rudslätt om några dagar. Jag vet inte mer, sade Blomdahl.

AIK måste nu sy om sin SHL-kostym till ishockeyallsvenskans mått. Klart är att tränarlösningen med Rudslätt och Norström inte blir permanent.

– Det arbetet börjar vi redan i morgon (tisdag) kväll med styrelsemöte. Hockey i dag handlar det mycket om siffror och antal nollor som styr vilken verksamhet du kan bedriva i framtiden, sade Norström.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport