Luleåstjärnans bakslag – tvingas till operation

TT

Publicerad 2023-02-17

Luleås Mario Kempe tvingas till operation och missar resten av säsongen. Arkivbild.

Luleåstjärnan Mario Kempe, 34, har spelat färdigt för säsongen.

En fraktur på knäskålen gör att han tvingas till operation.

Beskedet kommer dagen före Luleås CHL-final mot Tappara.

Mario Kempe värvades in i slutet av november och skulle bli lösningen på problemen med målskyttet för fjolårets SM-finallag.

Men Kempe, som då hade rehabiliterat en korsbandsskada, har haft det tungt och periodvis tvingats vila sitt knä.

Nu kommer beskedet att han måste opereras och missar resten av säsongen.

”Nu sedan några veckors snabbt tilltagande smärta från knäleden och efter senaste MR (magnetkameraundersökning) kan vi se att ena knäskålen på Mario Kempe har en fraktur. Vilket innebär operation och cirka 3 månaders rehab”, säger Tomas Isaksson, ortoped i klubbens medicinska team, enligt ett pressmeddelande.

Enligt klubben är skadan ny och har inget med den gamla att göra.

”Detta är så klart väldigt olyckligt för både Mario och Luleå Hockey. Men det positiva är att han med all sannolikhet kommer att bli helt återställd och förväntas kunna vara redo till nästa säsong”, säger Isaksson.

Mario Kempe har bara spelat tolv SHL-matcher och två i CHL för Luleå och har fortfarande inte gjort mål för sitt nya lag. Han står på tre assist i SHL och ett i CHL.

Luleå möter på lördagen Tappara på hemmaplan i finalen av CHL. På vägen dit är laget fortfarande obesegrat efter tolv matcher (tio segrar och två oavgjorda).

I SHL har det gått betydligt sämre och efter torsdagens hemmaförlust mot Leksand ligger laget på den tionde och sista slutspelsplatsen tack vare bättre målskillnad än elvan Linköping, som har en match mindre spelad.