Luleå gnällde på domarna när Växjö vann

Carl Göransson/TT

Publicerad 2023-03-20

Hardy Häman Aktell spräckte nollan i Växjö. Arkivbild.

Luleå lade en hel del av energin på att slåss och att gnälla på domarna.

Det var inget framgångsrecept.

Växjö vann den tredje SM-kvartsfinalen med 7–2.

SHL-ishockeyns seriesegrare Växjö leder med 2–1 i matcher efter att samtliga tre möten hittills har vunnits av hemmalaget.

Växjö kopplade greppet när man gick från 1–1 till 3–1 inom loppet av 38 sekunder i slutet av mittperioden. Några minuter senare tappade Luleås Leo Komarov huvudet när han pucklade på Glenn Gustafsson, med matchstraff som följd.

– Vi spelar mot två lag i kväll. Det är tufft, men vi kan inte kontrollera det, sade Luleåforwarden Brendan Shinnimin till C More i periodpausen.

Tränaren Thomas ”Bulan” Berglund hade inte några specifika synpunkter på matchstraffet, men vädrade även han ett allmänt missnöje med domarinsatsen.

– Vi får hoppas att vi får lite jämnare domarnivå. Jag tycker att det döms för mycket åt ett håll, det har varit så i alla tre matcher. Vi får jobba mot både Växjö och domarna, sade Berglund inför slutperioden.

Den började i alla fall helt i hans smak, när Växjö först åkte på en utvisning och Julius Honka sedan reducerade för Luleå.

Men Växjö replikerade snabbt: Robert Rosén satte 4–2 och Joachim Blichfeld 5–2. Sedan dröjde det inte många minuter innan Thomas Berglund tvingades lämna Luleås bås på grund av olämpligt uppträdande.

Växjös Joel Persson fick göra det sista målet, 7–2. Efteråt sade han:

– Skönt att vi vinner, skönt att vi fick göra lite mål också. Jag tycker att det är rättvist. De får de utvisningar de förtjänar.

Lagen möts igen i Luleå på onsdag.