Zlatan: "I dag fick vi betala ordentligt"

Carl Göransson/TT

Publicerad 2023-03-25

Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i landslaget. Men det blev ingen rolig återkomst i 0–3-förlusten mot Belgien.

– Gör man de små misstagen så får man betala för det tyvärr. I dag fick vi betala ordentligt, säger Ibrahimovic.

Kanske var det kvällens största jubel på Friends arena när Zlatan Ibrahimovic drog av sig uppvärmningskläderna och gjorde sig redo för inhopp.

Det stod 0–2 då, blev 0–3 till slut – och en blytung start på det svenska EM-kvalet.

– Det var inget bra resultat för oss, men jag tycker att vi gör en bra match, säger 41-åringen och utvecklar:

– De får målen, men vi hade någon på mållinjen (Kulusevski vid 0–0). Hade den varit någon centimeter mer inne, då tror jag att matchbilden hade varit annorlunda.

Hattrick

I stället var det Romelu Lukaku – Zlatans antagonist från rivalklubben Inter – som hittade rätt tre gånger om och sänkte Blågult.

Ibrahimovic själv hann inte oroa särskilt mycket efter att han ersatt Alexander Isak i 73:e minuten.

– Mycket adrenalin, men tyvärr – matchbilden var inte lika glädjande, säger Milananfallaren.

Han beklagar inte att inhoppet inte blev längre.

– Jag tror att det var bra som det blev. Jag kommer från ett annat läge, jag kommer från 14 månader där jag har varit skadad. Så det gäller att bygga upp det nu, man ska inte skynda på något. Jag ska känna mig bekväm också, på planen. Inte bara ha adrenalin som flödar i huvudet och bara vill, vill, vill spela. Det är klart att man vill spela, men det gäller att vara försiktig samtidigt.

Håller inte med Lagerbäck

Förre förbundskaptenen Lasse Lagerbäck ord i Viaplays studio – att det var ”pojkar mot män” på planen – höll den långe skåningen inte med om.

– Det är klart att när man ligger under så börjar man jaga, då tappar du själva planen som du ska följa, det vi har förberett hela veckan. Det blir en helt annan bild på matchen när du ligger under, säger Ibrahimovic.

Precis som alla andra upplevde han att gräsmattan på nationalarenan var halkig. På samma plan väntar Azerbajdzjan när EM-kvalet fortsätter med en måstematch på måndag kväll.

– Det kommer bli en helt annan match. Vi kommer föra spelet mer och få fler chanser än vi fick i dag. Sedan gäller det att sätta dem, precis som Belgien gjorde i dag.