Stockholm

Zlatan lockade EM-hjälten till Hammarby

Av: 

TT

Hammarbys sportchef Jesper Jansson, till höger, fick hjälp av Zlatan Ibrahimovic att locka Abbe Khalili, till vänster, till Hammarby
Hammarbys sportchef Jesper Jansson, till höger, fick hjälp av Zlatan Ibrahimovic att locka Abbe Khalili, till vänster, till Hammarby

TT-SPORT

Flera klubbar var intresserade av Abbe Khalili som återvänder till svensk fotboll efter flera år i Turkiet.

Vem som fick den hett eftertraktade spelaren att välja Stockholmsklubben? Zlatan Ibrahimovic.

– På sluttampen fick jag hjälp av Mr Zlatan, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson

Det är två värvningar som ska rusta Hammarby för att konkurrera om allsvenska guldet och i kvalet till Europa League i sommar. Den 35-årige danske målvakten David Ousted och Abbe Khalili, en av guldhjältarna i U21-EM för fem år sedan.

Den 27-årige centrale mittfältaren, ursprungligen från Helsingborg, spelade fram till årsskiftet i turkiska Kasimpasa, men har sedan dess varit klubblös.

– Det fanns andra bud från olika länder, men Hammarby kändes bra, med de ambitionerna de har att vinna titlar och komma ut i Europa, säger Khalili.

Sportchefen Jesper Jansson avslöjar att Hammarbys nye delägare Zlatan Ibrahimovic hjälpte till att övertyg Khalili att välja Stockholmslubben.

– Det blev lite hjälp där. Zlatan kände till Abbe och i slutändan handlade det om att visa på ambitionen, vad vi vill med klubben och en bekräftelse att Abbe känner att han är på rätt ställe och att vi verkligen vill satsa, säger Jansson.

David Ousted kommer närmast från Chicago Fire i amerikanska ligan MLS och ersätter Johan Wiland som tvingats lägga av på grund av efterhängsna skador.

Khalilis kontrakt sträcker sig över två år, medan Ousted skrivit på för ett år, med möjlighet till ytterligare ett års förlängning.

Hammarby inleder sin tävlingssäsong på måndag mot Varberg i Svenska cupen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm