Zlatan om nya tröjnumret: Barnen valde

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Claudio Furlan/AP/TT
Zlatan Ibrahimovic är på plats på Milanello, klubbens träningsanläggning.

Hundratals supportrar välkomnade Zlatan Ibrahimovic när svensken landade med ett privatflyg i Milano.

Ibrahimovic har skrivit på ett kontrakt med Milan och kommer att spela med tröjnummer 21.

Ett nummer han valde efter att ha rådfrågat barnen.

– De föredrog 21, så jag tog det, säger 38-åringen till klubbens tv-kanal.

Videoklipp på Twitter visar smått hysteriska scener från när veteranen och stjärnanfallaren Ibrahimovic under torsdagen landade, efter att ha rest från Sverige och ett nyårsfirande i Åre.

I en kort intervju, gjord direkt utanför flygplanet, svarar Ibrahimovic på frågor om hur det känns att vara tillbaka.

– Jag minns när jag landade precis här för många år sedan, men det som är viktigt nu är att jag är tillbaka och jag är glad. Jag har alltid sagt att det här är mitt hem och nu är jag tillbaka, säger han med ett leende, enligt citat från Milans Twitterkonto.

Han fick också frågan om hur hans första hälsning till fansen lyder:

– Jag är tillbaka, äntligen. Jag ser fram emot att möta fansen på San Siro och att få stadion att hoppa av glädje igen.

"Goda minnen"

Hundratals av dessa supportrar hade tagit sig in på flygplatsen Linate och sjöng "Oh Ibrahimovic, Ibrahimovic, Ibrahimovic", när de fick syn på svensken.

38-åringen svarade med att leende vinka med högerhanden.

Ett mindre kaos uppstod sedan när Ibrahimovic färdades i bil från flygplatsen. Flera supportrar omringade bilen som tutande fick ta sig ut på de större vägarna.

Zlatan Ibrahimovic har genomgått läkarundersökningen på kliniken La Madonnina i Milano. Sedan åkte veterananfallaren till Milans träningsanläggning Milanello för att hälsa på sina lagkamrater.

Han har även officiellt skrivit på sitt nya kontrakt med klubben han senast representerade 2010–2012. Det har gått en vecka sedan övergången blev klar, Ibrahimovic och Milan är överens om ett kontrakt säsongen ut med option på ett ytterligare år.

– De senaste veckorna har jag pratat mer med Milan än med min egen fru. Men allt gick bra, för nu är jag här, säger Ibrahimovic till klubbens tv-kanal.

Tröjnummer klart

På fredagen presenteras han officiellt på en presskonferens och svensken kommer att spela i tröjnummer 21, meddelar Milan på sitt officiella Twitterkonto.

Det är ett nummer Ibrahimovic aldrig har spelat med förut på klubblagsnivå.

– Jag visade de tillgängliga numren till mina barn och de föredrog 21, så jag tog det, säger 38-åringen till tv-kanalen.

– Mitt mål är att hjälpa klubben och laget att förbättra situationen. Och på en individuell nivå spela så bra som möjligt, fortsätter han.

Milan spelar sin nästa match på måndag, hemma mot Sampdoria i Serie A. Det är ännu oklart om Ibrahimovic, som inte spelat match sedan den 25 oktober då hans tidigare klubb Los Angeles Galaxy slogs ut i MLS-slutspelet, är aktuell för spel.

Den krisande storklubben ligger på elfte plats i serie A och har haft svårt att göra mål under den första halvan av säsongen. Något som många hoppas att Ibrahimovic, som gjort 56 mål på 85 matcher för Milan, ska ändra på.

Publicerad: