Lindbäcks storspel gav ny poäng

TT-SPORT

Ishockey. Nye målvakten Anders Lindbäck har stått för tre starka insatser på fem dagar varav två som har lett poäng.

Visserligen 3-2 till Karlskrona efter förlängning men en viktig poäng till Rögle.

– Vi ryckte upp oss i tredje perioden och jag tycker vi var värda poäng, säger Lindbäck till TT.

Rögle har haft en besvärlig säsong så här långt och laget reste till Karlskrona med längtan efter tre poäng som skulle föra dem närmare säker mark i SHL-tabellen. Anders Lindbäck gjorde sitt tredje framträdande i Rögletröjan och den NHL-meriterade målvakten sysselsattes ordentligt redan från start då Karlskrona sköt 17 skott emot honom under den inledande perioden.

– Jag tycker ändå att jag har en nivå till i mig, säger Lindbäck.

Stabilt intryck

Lindbäck gav ett stabilt intryck och stod emot länge men när Joel Kellman fick läget från nära håll var han chanslös. Baklängesmålet kändes förstås extra tungt för Lindbäck och hans Rögle när de tittade på matchklockan och såg att pausen var bara 19 sekunder bort. Karlskrona fortsatte med att vara det piggare och mest skottglada laget så här i nyårstider.

I mellanperioden avlossade man tolv projektiler av olika styrka mot motståndarmålet. Anders Lindbäck klarade samtliga. Dessutom kvitterade Bryan Lerg till 1-1.

Karlskronas målvakt Johan Holmqvist, som så långt haft en lugnare afton än kollega Lindbäck, fick kort efter andra paus chansen att bjuda sin hemmapublik på lite godis. Rögles Filip Karlsson slängde i väg ett skott men 38-årige Holmqvist visade snabbhet med plockhandsken.

Hittade vägen

När drygt sju minuter återstod hittade Karlskronas back Niklas Arell vägen till maskorna bakom Lindbäck. Dragskottet avlossades i fart och smet förbi Lindbäcks plockhandske.

Men Rögle gav inte slaget förlorat. David Åslin sköt från långt håll och faktumet att skottet resulterade i 2-2 kan inte ha bidragit till god nattsömn för Johan Holmqvist.

Alexander Bergström satte det avgörande målet och ordnade så Karlskrona får fira nyår med två sköna poäng i färskt minne.

– Det kunde gått hur som helst, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

Rögle måste jaga trepoängare framöver.

– Kul att va på hemmaplan igen och det är ett jättebra gäng med killar som vill jobba hårt. Nu tar vi ledigt några dagar och sedan återsamlas vi och jobbar vidare. Jag vill vara avgörande i slutet av matcherna, det är mitt jobb, säger Anders Lindbäck.

TT