TT-Sport

Publik på bronsmatchen trots skandalen

TT-SPORT

Fotboll. Ghana krävde kraftiga åtgärder mot Afrikanska mästerskapets arrangör Ekvatorialguinea. Detta sedan 36 ghananska supportrar skadats i attacker från hemmasupportrarna i semifinalen som Ghana vann med 3-0.

Men några större sanktioner blev det inte.

Straffet stannade vid 850 000 kronor i böter.

– Det är tråkigt att det här ska överskugga vår framgång, och vi behöver verkligen se att Afrikas fotbollsförbund (CAF) tar till kraftiga åtgärder, sade Ghanas fotbollsordförande Kwesi Nyantakyi.

Enligt CAF skadades 36 ghananska supportrar när de attackerades med stenar, flaskor och andra föremål i torsdags kväll. För att undkomma attacken från de rivaliserande supportrarna flydde de ner på planen. Matchen avbröts under en halvtimme.

– Sånt beteende är oacceptabelt, säger Nyantakyi.

Ghanas cirka 500 supportrar hölls kvar på arenan i flera timmar efter matchen, av säkerhetsskäl, innan de fördes med buss till flygplatsen för hemtransport. Missnöjda hemmasupportrar löpte amok i Malabo, med stor skadegörelse som resultat.

På söndag spelas finalen mellan Ghana och Elfenbenskusten och på lördagen ska Ekvatorialguinea möta Kongo-Kinshasa i bronsmatchen i Malabo. Det spekulerades i att bronsmatchen kunde få spelas utan publik, men CAF gick inte på den linjen.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport