TT-Sport

Jansrud går för guld - igen

TT-SPORT

Alpint. Planen var att spara axeln och krutet till dagens störtlopp. I stället blev det full fart neråt som vanligt för Kjetil Jansrud i gårdagens träningsåk.

Efter den snöpliga fjärdeplatsen i super-G går norrmannen för guld i dag.

När Kjetil Jansrud tog genvägen rakt igenom en port i super-G:n i torsdags höll hans VM på att ta slut. Men smällen mot axeln, som hade kunnat dra den ur led, var inte så illa som befarat.

I stället satte Jansrud det näst snabbaste träningsåket i går, trots att han körde i storslalomdräkten, som är mer skyddande men å andra sidan ger mer luftmotstånd.

– Planen var att köra lite på säkerhet. Men det var omöjligt. Det var nästan full fart när jag gick ut från starten, säger 29-åringen.

– Men jag känner nog att jag har ett snäpp till att gå på här och där.

Även landsmannen Aksel Lund Svindal är på gång, trots att han bara gjort en tävling den här säsongen - super-G:n i torsdags där han blev sexa. Men frågan är om toppfarten räcker.

– Partiet med högst snittfart är det jag känner mig sämst på, så jag det är där jag måste skärpa mig mest, säger han.

Bland medaljkandidaterna finns som vanligt bland annat en handfull österrikare, några amerikaner och ett par fransmän. De sistnämnda hade bäst fart under skidorna i det sista träningsåket, där Brice Roger blev etta och Guillermo Fayed blev trea. Roger fick dock trots detta ingen plats i den franska störtloppstruppen.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport