TT-Sport

Hammarbyseger inför rekordpublik

TT-SPORT

Stockholm. Festen inleddes redan under måndagseftermiddagen när tusentals supportrar tågade från Medborgarplatsen i Stockholm till Tele2 Arena inför Hammarbys fotbollspremiär mot Degerfors.

Där vann Hammarby med 5-0 inför 29 307 åskådare - nytt publikrekord för superettan.

Pablo Pinones Arce var matchens huvudfigur så länge han var kvar på planen. Återvändande Pinones Arce haltade av banan med lindat lår i början av andra halvlek. Dessförinnan hade han hunnit ge sitt Hammarby ledningen med 1-0 på nick, framspelad av Fredrik Torsteinbö redan efter 13 minuters spel och gjort 2-0 med vänstern efter en dryg halvtimme, assisterad av Jan Gunnar Solli. Pinones Arce var sedan nära ett hattrick i början av andra halvlek, men skottet tog i ribban. I stället tvingades han lämna planen, men Hammarbys målaptit var inte stillad. Lars Fuhre, Fredrik Torsteinbö och Erik Israelsson fastställde resultatet mot ett allt mer resignerat Degerfors.

Jönköping gjorde 2-1 i hemmamatchen mot Ängelholm i den 68:e minuten och såg ut att gå mot en trepoängare. Men skåningarna ville annat, kvitterade i den 88:e och gjorde segermålet genom Muamet Asanovski på övertid.

Måndagskvällens tredje match i superettan, Landskrona-Ljungskile, blev mållös.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport