Svenskdominans i Nashvilles seger

TT-SPORT

Ishockey. Nashvilles svenskar Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Mattias Ekholm hade poängfest när New Jersey besegrades med 5-1 i NHL.

Tre Kronor-spelarna Forsberg och Ekholm imponerade i NHL förra säsongen, men har haft det tungt i inledningen av den här säsongen.

I stället är det Viktor Arvidsson, tidigare i Skellefteå, som stått för majoriteten av svenskpoängen i Nashville. Mot New Jersey assisterade den 23-årige forwarden till kanadensaren James Neals två inledande mål i den första perioden. Arvidsson avslutade bortamatchen med att assistera till kanadensaren Ryan Johansens 5-0-mål.

Dessförinnan hade backen Mattias Ekholm satt sitt första mål för säsongen till 3-0 och Filip Forsberg satt sitt femte för säsongen till 4-0. Forsberg gjorde även mål i bortamötet med Philadelphia för mindre än ett dygn sedan.

Men matchens stora svensk var alltså Viktor Arvidsson, som nu gjort 23 poäng på 32 NHL-matcher och röstades fram till en av matchens tre stjärnor.

Efter storspel i de senaste matcherna bänkades Henrik Lundqvist på nytt i New York Rangers. Antti Raanta var tillbaka i målet, men hade ingen lycka alls med sig borta mot Pittsburgh. Fjolårsmästarna vann med 7-2 efter att Patric Hörnqvist gjort ett av målen.

TT