Förre förbundskaptenen saknar Torstenson

TT-SPORT

Handboll. Sverige föll mot Slovenien och har fått ett knepigare utgångsläge i handbolls-EM. Den tidigare förbundskaptenen Per Johansson saknar en ledarprofil som Linnea Torstenson i laget.

– Jag tror att Sverige hade mått bra av att ha Linnea med, säger Johansson till SVT.

Mot Slovenien satte stjärnan Isabelle Gulldén tio mål, varav sex straffar. Annars var det tunt med mål från niometersuppställningen.

Petningen av rutinerade Torstenson var det heta ämnet när förbundskaptenen Henrik Signell tog ut sin EM-trupp. Nu tycker hans företrädare att det kan ha varit ett misstag.

– Jag skulle haft med Linnea Torstenson. Det är lätt för mig att säga, jag tar ju inte ansvar för det. Jag vet inte om hon saknades i går, men jag tror att hennes uppenbarelse och hennes erfarenhet - om vi tittar på Slovenien så har de fullblodsproffs med, det har Sverige också, men som är i de stora ligorna och de stora cuperna. Jag tror att Sverige hade mått bra av att ha Linnea med totalt sett, säger Per Johansson till SVT.

"Ibland, ibland inte"

Henrik Signell håller delvis med om att Torstenson är en spelare som har klivit fram och tagit ansvar i svåra lägen.

– Ibland, ibland inte, säger Signell på en pressträff. Det gäller nästan alla spelare. Linnea har klivit fram många gånger ja, i går var det "Bella". Mot Spanien var det Jenny Alm och Johanna Bundsen. Så det varierar tycker jag.

Tog ut Westberg

Mot slutet av matchen mot Slovenien bytte Signell in vänsternian Johanna Westberg, som satte två viktiga mål. Men i stället för att behålla Westberg på planen valde Signell att i stället satsa på mer erfarna spelare när matchen skulle avgöras.

– Ibland har man några man vill ska avgöra i slutet av matcherna. Det är klart att jag hade velat vara kvar och spela, det tror jag alla villa, sade Westberg efter matchen.

Henrik Signell:

– När det står och väger så kan ju tajming och samarbeten vara viktiga. Men det är möjligt att Westberg skulle ha fortsatt. Med tanke på vad hon presterade så skulle hon det.

TT