Hemstaden tog emot Chapecoense-offer

TT-SPORT

Fotboll. I hällande regn tog den lilla brasilianska staden Chapeco emot kvarlevorna efter spelarna i stadens fotbollslag Chapecoense Real som tragiskt omkom i en flygolycka i Colombia i måndags.

Det brasilianska flygvapnet förde hem stoften efter de döda - spelare, tränare och medarbetare - och fyrverkerier lyste upp himlen när planen landade efter sin färd från staden Medellín i Colombia, där laget skulle ha spelat final i turneringen Copa Sudamericana.

Senare fördes de 50 kistorna med de döda som var kopplade till laget sakta igenom staden mot den fullsatta idrottsarenan där över 100 000 sörjande, mer än hälften av stadens invånare, väntade för att delta i en minnesstund.

Bland de väntande inne på stadion var tystnaden i det närmaste kompakt, och bröts endast när grupper i folksamlingen ropade "Champions!" när karavanen med kistorna visades på en storbildsskärm.

Mycket tyder på att bränslebrist låg bakom kraschen. Sex personer överlevde, varav tre Chapecoense-spelare. 71 personer dog, varav 64 från Brasilien, fem från Bolivia och en vardera från Venezuela och Paraguay.

Flygplanet störtade bara några mil från flygplatsen i Medellín, den 28 november.

TT-AFP