Syrianska höll undan i bottenmötet

Publicerad 2011-06-27

Södertälje. Tillbaka i startelvan. Tillbaka som matchhjälte. Peter Ijeh visade vem som är kung i Syrianska när Södertäljelaget höll undan i bottenstriden.

Matchen mot Mjällby-för dagen iklädda Assyriskas svarta bortatröjor-var det tredje raka mötet mot en av bottenkonkurrenterna.

Efter noll gjorda mål i de två senaste fajterna, såg Imad Zatara till att kvittera strax innan halvtidsvilan.

Men det var Ijeh som- med timmen spelad- gjorde avgörande 2-1 när han plockade ner en boll med bröstet och distinkt krutade bollen via ribban och in bakom Mattias Asper. Erkan Saglik punkterade sedan matchen (3-1) i slutminuterna.

Och just Ijeh har haft en turbulent inledning på säsongen. Han inledde med att göra Syrianskas första allsvenska mål genom tiderna. Blev utvisad och avstängd i två allsvenska matcher efter en vårdslös armbåge i Svenska Cupen. Började på bänken i comebacken mot Halmstad och saknades helt mot Djurgården senast men var nu alltså tillbaka på topp från start och avgjorde.

Typiskt Ijeh.

Mjällby har en del att jobba på. Efter tre mållösa matcher gjorde visserligen David Löfquist 1-0 redan efter sju minuter. Men målet var en bjudning av Syrianskas målvakt Miller och så värst många fler farligheter blev det inte.

TT