Atlanta allt närmare slutspelet

Publicerad:

New York. Atlanta tog ett kliv närmare slutspelet efter 4-3-segern mot Philadelphia.

Nu kan mötet med serieåttan Buffalo bli helt avgörande.

– Det blir årets match, säger backen Ron Hainsey.

Med elva matcher kvar av grundserien har Atlanta fyra poäng upp till Buffalo som, i den något haltande tabellen, har den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern conference.

Natten till söndag ställs de två slutspelsjagande lagen mot varandra.

Det blir en match som avgör Atlantas, med svenskduon Tobias Enström och Johnny Oduya, möjlighet till fortsatt spel även efter den 10 april.

– Jag försöker att inte titta så långt fram, men det är så klart svårt att inte veta var vi befinner oss för tillfället, säger tränaren Craig Ramsey till Atlanta Journal.

– Vi vill så klart vinna. Vi vill vinna varje match - och det är med den inställningen som vi går in med till nästa match.

Mot Philadelphia tappade Atlanta en 3-2-ledning med 1.28 minuter kvar att spela då Daniel Briere kvitterade efter en stökig situation framför målvakten Ondrej Pavelec.

Men efter Rob Schremps avgörande straff fick ändå laget med sig två väldigt viktiga poäng från matchen.

– Om jag ska vara helt ärlig så visste jag inte vad jag skulle göra. Jag försökte läsa av målvakten men jag vet inte vad jag gjorde för fint, säger Schremp.

När Edmonton förlorade mot Phoenix med 1-3 var det rookien Magnus Pääjärvi - framspelad av Linus Omark - som stod för jumbons enda mål.

TT

Publicerad: