Kevin Durant stoppades från spel – två gånger

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Brooklyns Kevin Durant tar sig förbi Torontos Pascal Siakam.
Foto: Frank Franklin II/AP/TT
Brooklyns Kevin Durant tar sig förbi Torontos Pascal Siakam.

TT-SPORT

Brooklyn Nets-stjärnan Kevin Durant hindrades först från att spela, släpptes sedan in på planen och tvingades sedan igen lämna matchen mot Toronto i NBA, med hänvisning till ligans hälsoregler.

"Befria mig", skrev Durant på Twitter efter velandet fram och tillbaka kring matchdeltagandet.

Redan inför matchen var det in i det sista oklart om Durant skulle kunna spela eftersom man höll på att covidtesta en person som han hade varit i kontakt med och som man misstänkte hade utsatts för smitta. Och mycket riktigt blev det uppkast utan Durant på planen.

Med drygt fyra minuter kvar i första perioden fick till slut "KD" lämna bänken medan man fortsatte att testa personen som han haft kontakt med. Det var första gången i hans NBA-karriär som han inte spelade från start.

Men så plockades han av planen igen i början av fjärde perioden, då det visat sig att personen som han haft kontakt med lämnat ett positivt covidtest.

– Det är tufft att bli av med Kevin Durant två gånger under samma kväll. Det var inte lätt, men vi måste kunna anpassa oss, det är så här säsongen kommer att se ut, säger Brooklyntränaren Steve Nash till ESPN.

Durant spelade 19 minuter och gjorde åtta poäng. Toronto vann matchen med 123–117.

Publicerad: