Mathias Bromé lämnar Örebro: "Ett misslyckande"

TT

Publicerad 2024-06-10

Mathias Bromé lämnar Örebro och är klar för Luleå. Arkivbild.

I februari stämde flera spelare Örebro Hockey över uteblivna pensionspremier.

En av de var Mathias Bromé, som nu lämnar klubben för Luleå.

”Vi har hamnat i en situation där relationen mellan Mathias och tränarna blivit ohållbar”, säger klubbens sportchef Henrik Löwdahl till klubbens hemsida.

Turerna kring Mathias Bromés vara eller icke vara i Örebro Hockey har varit många. Under slutet av säsongen var relationen så infekterad att 29-åringen petades från matchtruppen.

Nu har forwarden och klubben till slut kommit överens om att bryta avtalet. Detta trots att Bromé har fyra år kvar på sitt kontrakt.

”Först och främst är det väldigt olyckligt och ett misslyckande att vi har hamnat där vi nu är. Situationen har blivit ohållbar och utifrån det så har vi kommit överens om att det här är bästa lösningen för bägge parter”, säger klubbens sportchef, Henrik Löwdahl, till klubbens hemsida.

Parterna har nått en ekonomisk överenskommelse, och Bromé lämnar klubben omedelbart.

”För min del känns det så klart tråkigt att vi hamnat där vi nu är, men nu har vi hittat en lösning som kommer bli bäst för bägge parter. Jag har haft fyra fina år här, där många i och runt klubben har betytt mycket för mig och jag vill passa på att tacka alla supportrar samt partners för allt stöd under min tid i klubben”, säger Mathias Bromé till klubbens hemsida.

Kort därefter blev det också officiellt med 29-åringens nya klubbadress. Bromé är klar för Luleå, och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2027/28.

– När man får chansen att få tag på en svensk hockeyspelare av Bromés kaliber så gäller det att vara med, säger klubbens GM, Thomas Fröberg, om värvningen till klubbens hemsida.