Nya VM-nej från NHL

Av:  Göran Sundberg/TT

Joel Eriksson Ek (th) kommer inte att spela för Sverige i VM. Arkivbild.
Joel Eriksson Ek (th) kommer inte att spela för Sverige i VM. Arkivbild.

Nej, nej, nej och nej.

Tre Kronor har fått fyra nya nej till VM-spel från svenska NHL-stjärnor vars klubbar slagits ut ur Stanley Cup-slutspelet.

Det är Minnesotaduon, backen Jonas Brodin och forwarden Joel Eriksson Ek som tackat nej tillsammans med Washingtons forwardsspelare Johan Larsson och Marcus Johansson.

Enligt ett pressutskick från Svenska ishockeyförbundet dras Eriksson Ek med en skada, medan Washingtonspelarna tackar nej då deras kontrakt går ut.

Därmed vill de inte riskera skador i VM.

Washingtons centerveteran Nicklas Bäckström, 34 år, har ännu inte lämnat något besked.

Bäckström missade första halvan av säsongen på grund av skada.

Tre Kronor behöver förstärkning på forwardssidan och spelade därför bara med tre kedjor i lördagens premiärseger mot Österrike, 3–1.

Men förbundskapten Johan Garpenlöv är tveksam till att spela med bara nio forwards i toppmötet med Tjeckien på söndagskvällen. Så efter fyra NHL-nej på lördagskvällen lutar det åt att några av de fyra forwards som är på plats i Tammerfors men ännu inte anmälts till truppen kommer till spel mot Tjeckien.

Det är Linus Karlsson, Elmer Söderblom, Nils Åman och Oskar Lang som står utanför laget på forwardssidan. Inte heller backarna Jonathan Pudas och Christian Folin samt målvakten Oscar Dansk är ännu anmälda.

Tre Kronor har hittills anmält 15 utespelare och två målvakter i VM-truppen. Den slutliga truppen ska bestå av 22 utespelare och 3 målvakter.

Publisert: