Tonåringens revansch – klar för semifinal

Av:  Tim Dahlbacka/TT

Cori "Coco" Gauff är klar för semifinal i Franska mästerskapen sedan hon besegrat Sloane Stephens.
Cori "Coco" Gauff är klar för semifinal i Franska mästerskapen sedan hon besegrat Sloane Stephens.

Amerikanska tennistalangen Cori ”Coco” Gauff, 18, är klar för semifinal i Franska mästerskapen efter att ha slagit landsmaninnan Sloane Stephens med 2–0 i set.

I semifinalen väntar italienska överraskningen Martina Trevisan.

Underbarnet Cori ”Coco” Gauff, 18, gör succé i Franska mästerskapen. Amerikanskan är nu i sin första semifinal i Grand Slam-sammanhang sedan hon besegrat betydligt mer rutinerade Sloane Stephens, 29.

7–5 i den första setet följdes upp med 6–2 i det andra och Gauff fick därmed revansch på Stephens för kvartsfinalförlusten i fjolårets US Open.

– Jag känner mig så glad just nu, ord kan inte beskriva det. Det var en tuff förlust för mig förra året i kvartsfinalen och jag tror att den matchen har gjort mig starkare och mer förberedd på ögonblick som detta och vad som ska komma, säger Gauff i Discoverys sändning.

23-rankade Gauff berättar vidare att matchen var en stor mental utmaning då Stephens klarar bollar ”som ingen annan kan”. I semifinalen ställs 18-åringen mot italienskan Martina Trevisan, 28.

Där får tonåringen förmodligen finna sig i att gälla som favorit då den nederlagstippade Trevisan, rankad 59:a i världen, skrällde rejält i sin kvartsfinal genom att slå ut turneringens andra tonårssensation, kanadensiskan Leylah Fernandez, 19.

Publisert: