Sagnia vann: "Trodde inte det var så långt"

Av:  Anders Wallin/TT

Längdhopparen Khaddi Sagnia vann Diamond League-tävlingen i Eugene. Arkivbild.
Längdhopparen Khaddi Sagnia vann Diamond League-tävlingen i Eugene. Arkivbild.

Diamond League i Eugene avgjordes på sommarens VM-arena.

Då valde Khaddi Sagnia och Carl Bengtström att åka till USA för att känna på förutsättningarna – och de fick bästa möjliga resultat med personliga rekord.

Längdhopparen Sagnia vann på 6,95, Bengtström blev fyra på 400 meter häck med tiden 48,59.

Khaddi Sagnia och Carl Bengtström bekantade sig med VM-arenan Hayward Field på allra bästa vis.

Sagnia slog till med personbästa 6,95 meter och vann längdtävlingen före Ese Brume, Nigeria, och Tara Davis, USA, som nådde 6,82 respektive 6,73.

– Jag är otroligt glad, tacksam och nöjd. Det här var min första Diamond League-vinst också... Det känns så jäkla härligt, säger hon till C More.

”En överraskning”

Första hoppet blev visserligen inte godkänt men sedan slog 28-åringen till i andra hoppet, och då med ett personligt rekord med två centimeter. Nu är hon fyra centimeter ifrån Erica Johanssons svenska rekord från Lausanne 2000.

– Jag trodde inte att det var så långt. När jag såg resultatet blev det en överraskning, säger hon.

– Jag har alltid sagt till alla som hoppar att varje centimeter är så viktiga, och varje centimeter ska man fira och nu blev det många fler än vad jag trodde det skulle vara.

Carl Bengtström var inte nära segern på 400 meter häck, i stället slutade han fyra efter att ha sprungit på personbästa 48,59 sekunder.

– Oerhört bra känsla, kul att kunna öppna säsongen så bra, säger han till C More.

– Jag hade en bra känsla rakt igenom, några små flygfärder över häckarna men det är sådant som blir bättre under säsongen.

”Viktigt att känna banorna”

Extra belåten var han med beslutet att resa till den amerikanska västkusten för att känna på vad som väntar i sommar.

– Det är väldigt viktigt att känna banorna, miljön och framför allt tidsomställningen. Det var därför jag åkte hit. Kommer man hit en stund innan så är det inga konstigheter.

Brasilianen Alison dos Santos vann på världsårsbästa 47,23 före amerikanska duon Khallifah Rosser och Quincy Hall, båda 48,10.

Armand Duplantis, vars stavhopp var en av tre vind- och regnkänsliga grenar som fick tidigareläggas på grund av väderprognoserna, vann på 5,91 meter.

Amerikanska Sha'Carri Richardson stoppades från OS i Tokyo efter att ha testat positivt för marijuana – men nu var hon tillbaka på löparbanan.

22-åringen blev tvåa på 100 meter, 10,92. Elaine Thompson-Herah, Jamaica, vann på 10,79.

VM i USA avgörs den 15-25 juli.

Publisert: