Badou Jack vill ha revansch – kan ta VM-bälte

avTT

Publicerad:
Foto: John Locher/AP/TT
Badou Jack i matchen mot Marcus Browne, den han förlorade i januari. Nu är det dags att möta Jean Pascal i en kamp om ett av WBA:s världsmästarbälten i lätt tungvikt. Arkivbild.

Badou Jack gör återkomst i ringen efter skadan som blev en snackis världen över.

Men någon rädsla inför VM-mötet med WBA-mästaren Jean Pascal finns inte hos svensken.

– Jag ser alltid mig själv som favorit, säger den tidigare världsmästaren.

Det är snart ett år sedan som den svenske lättungviktsboxaren – tidigare även världsmästare i supermellanvikt – Badou Jack fick lämna ringen som förlorare med ansiktet täckt av blod.

Ett sår i pannan under WBA-titelfajten mot Marcus Browne i Las Vegas krävde 95 stygn och skapade rubriker världen över.

Under natten till söndag svensk tid ställer sig 36-årige Jack i ringen för första gången sedan dess i State Farm Arena i Atlanta. Motståndare är kanadensaren Jean Pascal, nuvarande WBA-världsmästare i lätt tungvikt.

– Det blir en tuff match. Han har mycket hjärta och är en duktig fajter, sade Badou Jack till TT i slutet oktober när motståndet blev klart.

Vann mot Browne

Den revanschsugne svensken, som inte vunnit på sina två senaste matcher, går in för att ta ett VM-bälte för tredje gången. 2015 blev Jack världsmästare för första gången, i supermellanvikt. Det bältet försvarade han tre gånger innan ha bytte viktklass till lätt tungvikt.

I augusti 2017 blev stockholmaren historisk som förste svensk att bli världsmästare i två olika viktklasser när han besegrade britten Nathan Cleverly – Jacks senaste seger.

– Jag ser alltid mig själv som favorit, men den senaste matchen var inte så bra. Det gäller bara att bevisa att jag fortfarande är bäst, säger han.

Den drygt tre kilo tyngre och ett år äldre Jean Pascal, vann sin senaste titelmatch mot Marcus Browne – mannen som besegrade Badou Jack och orsakade det uppseendeväckande jacket i svenskens panna i januari förra året.

Pascal skrämmer inte

Men 37-årige Pascals 34 proffssegrar (varav 20 på knockout) och fyra år längre boxningskarriär, är inget som skrämmer Jack – som känner sig i toppform.

– Jag känner mig väldigt bra. Träningen har varit bra, jag har inte varit sjuk eller skadad. Jag är 36 år, men känner mig som 26, sade Badou Jack under presskonferensen inför matchen.

Fajten handlar först och främst om ett av världsmästarbältena i organisationen WBA, där Jean Pascal är alltså en av de regerande mästarna i lätt tungvikt. Den obesegrade ryssen Dmitrij Bivol är däremot så kallad supermästare i viktlassen. Pascal mötte Bivol i november förra året, men förlorade.

Publicerad: