Svenskorna sköt bort sig i sprinten

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Hanna Öberg blev bästa svenska – och 14:e i sprinten i Frankrike. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg
Hanna Öberg blev bästa svenska – och 14:e i sprinten i Frankrike. Arkivbild.

Svenskorna sköt bort sig i skidskyttesprinten i Le Grand-Bornand. Faktum är att ingen blågul åkare utmanade om topp 10 – bäst blev Hanna Öberg på 14:e plats.

Hanna Öberg, som blev femma i sprinten i Hochfilzen förra helgen, inledde visserligen snabbt – men noterades för en bom i både det liggande och stående skyttet. Det räckte till 14:e plats, en minut och fem sekunder efter segraren Tiril Eckhoff från Norge.

Brorsson sköt snabbt

Att Mona Brorsson, enligt sin målsättning, blivit snabbare i sitt skytte – och sköt bäst av svenskorna – hjälpte inte. Hon blev 20:e, en minut och 16 sekunder efter segraren.

Den här gången kunde Elvira Öberg inte göra en repris på sprinten i Östersund där hon blev tolva efter Hanna Öberg. Hon lyckades inte utmana sin storasyster – även om det såg ut så efter att hon skjutit fullt i det första skyttet.

Klara för jaktstart

Men med två bom gled hon i mål som 28:a – en minut och 24 sekunder efter Eckhoff. Emma Nilsson blev 41:a, med två bom i liggande, och Linn Persson, som blev bästa svenska i Östersund med sin femteplats, 44:a med två bom i stående.

Även Elisabeth Högberg fick två bom i liggande och hon blev 60:e.

Franska Justine Braisaz kom tvåa, sex sekunder bakom, och tjeckiska Marketa Davidova blev trea ytterligare 14 sekunder långsammare.

Alla svenskorna är vidare till jaktstarten på lördag.

Publicerad: