Sverige jagar nya pallplatser på VM-banan

Av: TT

Publicerad:
Linn Svahn, till höger, ligger tvåa i den totala sprintvärldscupen. Arkivbild.
Foto: Jens Meyer/AP/TT
Linn Svahn, till höger, ligger tvåa i den totala sprintvärldscupen. Arkivbild.

Nästa år körs skid-VM i tyska Oberstdorf.

Redan i helgen får åkarna chansen att känna på den kommande VM-banan då världscuptävlingarna fortsätter med skiathlon och sprint.

"Vi kommer få möjlighet att känna på VM-terrängen och bland annat testa den nya sprintbanan. Däremot är troligtvis inte alla distansbanor i gång på grund av snöbrist", säger herrtränaren Mattias Nilsson i ett pressmeddelande.

Svenska sprintfantasterna Linn Svahn, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist finns alla med i truppen, precis som Charlotte Kalla och Ebba Andersson på distanssidan.

Sundling har inte tävlat i världscupen sedan Tour de Ski efter att ha stått över sprinthelgen i Dresden på grund av en förkylning.

"Jonna började inte träna förrän i går så vi vill inte belasta henne för hårt. Därför kör hon endast sprint i helgen", säger damtränaren Magnus Ingesson.

Säsongens genombrott Linn Svahn ligger tvåa i den totala sprintvärldscupen efter slovenskan Anamarija Lampic, medan Jonna Sundling är trea. Svahn tog sin andra världscupseger i Dresden.

Tävlingarna i Oberstdorf avgörs med skiathlon (15 och 30 km) på lördag och sprint i klassisk stil på söndag.

"Vi har inte tävlat i klassisk sprint sedan världscuppremiären i Ruka, om man bortser från Tour de Ski där många rena sprintåkare inte deltar. Det ska bli intressant att se vad som händer i resultatlistorna", säger Mattias Nilsson.

Publicerad: