Kadris svar till hatarna: hattrick

Av:  Anders Wallin/TT

Colorados Nazem Kadri jublar efter ett av sina tre mål i segern borta mot St Louis.
Colorados Nazem Kadri jublar efter ett av sina tre mål i segern borta mot St Louis.

Han har utsatts för dödshot, rasism och andra hätska kommentarer.

Nazem Kadris svar: hattrick mot St Louis.

– Det här var för hatarna, säger han efter Colorados 6–3-seger.

Med fyra mål i andra perioden grundlade Colorado bortasegern och 3–1-ledningen i matchserien mot St Louis i Stanley Cup-slutspelet.

Två av dessa prickade Nazem Kadri in.

Men 31-åringen var inte klar med målskörden, utan ökade på till 5–3 i tredje perioden – vilket fullbordade hans första hattrick i NHL-slutspelet.

I fokus efter krock

Dessutom blev han Colorados andre spelare sedan 1998 att lyckas med bedriften.

Efteråt konstaterade kanadensaren att hans hattrick var ”för hatarna”.

Nazem Kadri hamnade i St Louis-fansens fokus efter att han krockade med Jordan Binnington i seriens tredje match, vilket ledde till att målvakten inte kan spela mer i kvartsfinalen mot Colorado.

Efter händelsen utsattes Kadri för dödshot, rasism och andra hätska kommentarer på sociala medier, och fick polisskydd vid spelarhotellet i St Louis.

”Är allvarligt”

– Jag har dealat med rasism och hat i många år och blivit bra på att bara strunta i det, säger Kadri, som vid sidan av sina tre mål även noterades för en assist, till tv-kanalen TNT.

– Det är allvarligt, men jag försöker bete mig som att det inte är det... Jag förstår att de meddelanden jag fått inte speglar hur alla St Louis supportrar är, men för de som hatar...det här var för dem.

Colorados tränare Jared Bednar:

– Jag är stolt över honom. Han var otrolig där ute, speciellt efter vad som har pågått under de senaste 48 timmarna, säger han till Denver Post.

Publisert: