Två Fredricson i VM-laget? "Jag hoppas"

Av:  Henrik Skiöld/TT

All In eller Catch Me Not?

Peder Fredricson känner ingen brådska att bestämma sig för vilken häst han sitter på i VM.

Lite klokare blev han under de internationella tävlingarna på Stockholms stadion.

– Jag åker härifrån med en bra känsla och ser positivt fram emot att matcha båda mot VM, säger han.

Det är sju veckor till mästerskapet och de närmaste veckorna blir avgörande för Fredricsons val.

På All In har han tagit medaljer i OS och EM, men världstrean vill ha några svar till innan han eventuellt ger ”Allan” en ny chans eller satsar på i sammanhanget högst gångbare Catch Me Not, trea i söndagens omhoppning om segern i den femstjärniga 1,55-klassen.

Den senare spetsade till konkurrensen i dagarna tre.

– Han har gått tre rundor och felfritt i alla. Hoppat väldigt bra. Jag kom hit lite för att känna av formen på hästarna och har fått de svar jag velat ha, säger han utan att avslöja vartåt det lutar.

TT: Någon av dina landslagskompisar som imponerat på dig under dagarna i Stockholm?

– Ja, brorsan faktiskt. Efter ett så långt uppehåll som han haft och ett brutet finger, så är jag väldigt imponerad över hur han red och hur hästen hoppade, säger Peder om Jens och Markan Cosmopolit.

”Ser lovande ut för honom”

TT: Jens säger att han väldigt gärna vill rida ett första mästerskap med dig. Är du inne på samma linje och vill VM-hoppa med honom i laget?

– Det skulle verkligen vara kul. Det ser lovande ut för honom. Hans häst har formen och han kan den väldigt bra. Jag hoppas, men det finns många andra bra ryttare också. Jag tror vi kan få ett bra lag till VM och det motiverar.

Världstvåan Henrik von Eckermann var ytterst nära att klara samtliga klasser utan att riva ett enda hinder.

Men i den avslutande 1,55-klassen fick banskötare rycka ut.

– Jag skramlade i många hinder och i slutändan ramlade ett. Jag fick inte till det riktigt som jag ville, allting blev lite hektiskt. Men så är det ibland. Man får inte allt man önskar.

Rejäl utdelning

Men han fick rätt mycket av vad han önskade av besöket på Stockholms stadion.

+ Två vunna klasser med King Edward och hårfint slagen av tysken Christian Ahlmann med elva hundradelar i omhoppningen i lördagens grand prix, tävlingens sportsliga höjdpunkt.

+ En seger och en andraplats med Glamour Girl.

+ Han är klar för Global Champions Tours superfinal i Prag i höst tack vare andraplatsen bakom Ahlmann.

Som alla toppryttare är von Eckermann egen företagare och behöver dra in stålar för att få verksamheten att gå runt och helst med vinst. Veckoslutets sportsliga framgångar drog in närmare 1,5 miljoner kronor.

En större lön för mödan var den här:

– Jag är jätteglad över att båda hästarna gjorde bra resultat och har känts bra. Vi åker hem med ett bra facit. King Edward är så med på noterna och både fysiskt och psykiskt i form.

Laget tas ut i Falsterbo

Något som bådar gott inför VM i Herning, Danmark 6–14 augusti.

– Även om jag gjort det förut är det viktigt att så här kort inpå ett mästerskap känna att det stämmer så bra som det gör. Vi får hoppas att alla ryttare och hästar håller sig friska så ska det bli väldigt intressant, säger Henrik von Eckermann.

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona presenterar sin trupp (fyra ryttare plus en reserv) i samband med de internationella tävlingarna i Falsterbo om en månad.

Publisert: