TT-Sport

Svenskor i kamp om guldet

TT-SPORT

Alpint. Fyra svenskor bland de tolv bästa i storslalomen i förrgår. Mycket talar för något liknande i VM-slalomen i dag. Med Frida Hansdotter i spetsen har laget radat upp pallplatser de senaste säsongerna.

– Det är kul att vi är ett så bra gäng, säger hon.

Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner har vunnit varsin av de sex slalomtävlingarna i vinter. Hansdotter har dessutom ytterligare tre pallplatser och finner sig gärna i rollen som medaljkandidat.

Ute ur skuggan

– Det är kul. Förut hade vi Anja som levererade något magiskt, hon stod på egna ben och gjorde allt. Vi fick kanske vara lite i skuggan där, säger Hansdotter.

– Så även om det var tråkigt att hon slutade, en sådan ikon för sporten, var det kanske bra för oss andra att få kliva fram.

Hansdotter har stått för två segrar och en lång rad pallplatser de senaste säsongerna, en framgångsrad som lämpligt nog tog fart i samma veva som Anja Pärson körde sina sista världscuptävlingar 2012.

– Det var bra tajming. Många var väl oroliga när Anja slutade. Det är kul att jag kunde kliva fram, sedan kom Maria (Pietilä Holmner), Jessica (Lindell Vikarby), och nu har Sara (Hector) kommit upp.

– Och de andra yngre tjejerna, som åker jättebra på träning men inte fått det att stämma riktigt på tävling kanske.

Gillar fart

Hansdotter, som vann den sista slalomen inför VM, satte säsongsbästa i VM-storslalomen i torsdags. Ett tecken på att formen är på topp.

– Storslalom och slalom är skilda saker. Men absolut, det är jätteroligt att få göra sin bästa tävling här på VM. Mästerskap är ändå mästerskap, så det är kul att få åka fort.

Utöver Hansdotter och Pietilä Holmner startar för svensk del även Sara Hector och Anna Swenn-Larsson.

Beaver Creek, TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport